Άνοιξε και επίσημα τις πύλες της η 36η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι

Άνοιξε και επίσημα τις πύλες της η 36η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης – θεσμός πλέον, στα καλοκαιρινά δρώμενα της πόλης- πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του ιδρύματος Λασκαρίδη, το οποίο φιλοξενεί σπάνιες συλλογές και πολύτιμα τεκμήρια διαθέσιμα τόσο στους ερευνητές όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχει στην έκθεση με δύο ξεχωριστά περίπτερα, αυτό της ΚΟ.Δ.Ε.Π., όπου από εκεί οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις του δήμου και τα τρέχοντα κοινωνικά προγράμματα και αυτό της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4» όπου οι επισκέπτες μαθαίνουν για τη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου και ενημερώνονται για το πρόγραμμά του.

Στο Πασαλιμάνι οι βιβλιοπώλες υποδέχονται τους επισκέπτες με περισσότερους από 40.000 τίτλους βιβλίων, καθώς στην Έκθεση συμμετέχουν συνολικά 80 περίπτερα εκδοτικών οίκων.

Τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αθηνά  Γλύκα –  Χαρβαλάκου, η οποία στον χαιρετισμό της τόνισε ότι: «Η 36η Έκθεση Βιβλίου είναι από τους σημαντικότερους και σπουδαιότερους θεσμούς της πόλης μας, καθώς προσελκύει κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες από όλο το Λεκανοπέδιο. Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών της πόλης αναδεικνύει αυτόν τον θεσμό με απώτερο στόχο τη στήριξη των πειραϊκών βιβλιοπωλείων και των συγγραφέων. Προσκαλούμε και εφέτος όλους τους φίλους του βιβλίου να επισκεφθούν την Έκθεση και να επιλέξουν τα αγαπημένα τους βιβλία ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους. Προσκαλώ όμως και τους φιλαναγνώστες της Αττικής να επισκεφτούν το στολίδι του δήμου, που είναι η πρόσφατα ανακαινισμένη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, όπως και την μοναδική Ιστορική Βιβλιοθήκη του ιδρύματος Λασκαρίδη».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών Εκδοτών Πειραιά Κώστας Γαργαρόπουλος, αφού εξήρε τη στενή συνεργασία του Συλλόγου με τον Δήμο Πειραιά, κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση και να επιλέξει ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

H 36η Έκθεση Βιβλίου λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα, έως τις 30 Ιουνίου, από τις 19:00 έως τις 23:00.

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν στα εγκαίνια: οι Αντιδήμαρχοι  Δημήτρης Καρύδης και Αντώνης  Μοραντζής, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος  Βίτσας, καθώς και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες» Γιώργος Γαβρίλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *