Τι περιμένει ο Εμπορικός κόσμος από τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θερμά  συγχαρητήρια για την εκλογή τους, προσδοκώντας να συμβάλλουν ουσιαστικά με τις γνώσεις και το όραμά τους στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας μας σε κομβικά ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα τον ανταγωνισμό και την επιχειρηματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικά για τη χώρα μας, οι ευρωπαϊκές αποφάσεις μπορούν να αποβούν καθοριστικές για το μέλλον κυρίως των μικρότερων επιχειρήσεων που, λόγω των επαναλαμβανόμενων κρίσεων την τελευταία δεκαπενταετία, παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης, καθυστέρησης και χαμηλής προσαρμοστικότητας.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινοβουλευτικά δρώμενα και την υλοποίηση πολιτικών που, εντός ενός κατάλληλου πλαισίου, θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και θα προωθήσουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Όσον αφορά το ιστορικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς  θεωρεί ότι θα πρέπει να προβληματίσει τους  εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, καθώς αποτελεί μια σαφή ένδειξη αποστασιοποίησης των πολιτών από την πολιτική ζωή. Είναι σημαντικό να λάβουν δραστικά μέτρα για την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και  μπορούν να οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή και αύξηση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *