Επαναλειτουργούν, οι ανοιχτές & οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τα κολυμβητήρια

Επαναλειτουργούν από αύριο, Τρίτη 19 Μαΐου 2020,  οι ανοιχτές και οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τα κολυμβητήρια, σύμφωνα με νεότερη Κ.Υ.Α.

Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν για την κάλυψη αναγκών ατομικής προπόνησης και μόνο από αθλητές σωματείων, ανώνυμων αθλητικών εταιρειών και αμειβόμενους αθλητές ηλικίας 13 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα και στο πλαίσιο της άσκησης με επαρκή απόσταση ασφαλείας, θα υπάρχει συγκεκριμένος  αριθμός αθλουμένων ανά αθλητική εγκατάσταση, ο οποίος θα επικαιροποιείται με νεότερες οδηγίες και με βάση τα νέα επιστημονικά στοιχεία και την πορεία της πανδημίας.

Προτεραιότητα σε όλες τις εγκαταστάσεις έχουν οι αθλητές προ-ολυμπιακών και εθνικών ομάδων.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν. που επαναλειτουργούν από αύριο, Τρίτη 19/5/2020 είναι οι εξής:

  • Θεμιστόκλειο Στάδιο
  • Δημοτικό Κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος»
  • Γήπεδο Τένις (παραλία Βοτσαλάκια)
  • Γήπεδο Αγ. Διονυσίου
  • Γήπεδο Ποδοσφαίρου Αμοργού (Καμίνια)
  • Κλειστό Γήπεδο «Παναγιώτης Σαλπέας»
  • Κλειστό Γήπεδο Καμινίων

Σε όλες τις παραπάνω αθλητικές εγκαταστάσεις, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε πιστοποιημένους αθλητές σωματείων, με αποκλειστική χρήση ατομικού εξοπλισμού και δεν θα επιτρέπεται η χρήση των αποδυτηρίων.

Κατά την είσοδο, θα πραγματοποιείται ανέπαφη θερμομέτρηση και θα συμπληρώνεται ειδική φόρμα (από τους υπεύθυνους των σωματείων) με τα εξής στοιχεία: ώρα εισόδου – εξόδου, δ/νση κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail και αριθμός ταυτότητα ή διαβατηρίου.

Σημειώνεται, ότι θα συμπληρώνεται υπεύθυνη δήλωση των συλλόγων ότι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που αναγράφονται στην Κ.Υ.Α.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ  ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ «Α. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ» ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Τη χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες επιτρέπει από αύριο, Τρίτη 19/5/2020,  η Κ.Υ.Α. των Υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών, που αφορά στην κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιτρέπεται από αύριο, η χρήση του Δημοτικού  Κολυμβητηρίου  «Α. Γαρύφαλλος» του Ο.Π.Α.Ν., (παραλία Βοτσαλάκια) για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους εφόσον απαιτείται, κατά περίπτωση, η παρουσία συνοδού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και να προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Επίσης, δυνατότητα χρήσης των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων πλην κολυμβητηρίων, έχουν οι υποψήφιοι για να εισαχθούν σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το σύστημα των Πανελληνίων ή κατόπιν προκήρυξης, οποιουδήποτε διαγωνισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *