Η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει να συμβάλει στο έργο της ΕΛ.ΑΣ. με ελέγχους για την προστασία της Δημόσιας Υγείας

Η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά συνεχίζει να συμβάλει στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων και την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας συνδράμουν στις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. με περιπολίες και ελέγχους σε κεντρικά σημεία και στους δρόμους της πόλης. Σημειώνεται ότι από την έναρξη εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 3.000 έλεγχους, έχοντας  βεβαιώσει 50 παραβάσεις.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι  από την πρώτη στιγμή που η τοπική αυτοδιοίκηση κλήθηκε να συμβάλει στο έργο της Πολιτείας  για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, το δυναμικό της  Δημοτικής Αστυνομίας  Πειραιά διενεργεί ελέγχους  στην πόλη,  σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία είναι η καθ΄ ύλην αρμόδια για την τήρηση των απαγορευτικών μέτρων.

«Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία έχει αλλάξει τη ζωή όλων μας. Ωστόσο για να ξεπεράσουμε την πανδημία πρέπει όλοι ανεξαιρέτως  να  λειτουργούμε  στην καθημερινότητα μας  με αίσθημα ατομικής ευθύνης, υπευθυνότητα και κοινωνική πειθαρχία.  Για το λόγο αυτό εντείνουμε τις προσπάθειες μας συνδράμοντας  στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας με ελέγχους από την  Δημοτική Αστυνομία Πειραιά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της,  για τους απείθαρχους που συνεχίζουν την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία αντικοινωνική συμπεριφορά. Οφείλουμε να προστατεύουμε ο καθένας τον εαυτό του  και τον διπλανό του και να  αποφεύγουμε  τον συνωστισμό σε πολυσύχναστα σημεία  της πόλης μας. Είναι σημαντικό  να ακολουθούμε  πιστά τις οδηγίες του κράτους και των αρμόδιων αρχών», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να συμβάλει όπου του ζητηθεί, υλοποιώντας προληπτικές ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας και αναλαμβάνοντας κοινωνικές πρωτοβουλίες, όπως πράττει από την πρώτη στιγμή. «Μένουμε σπίτι και προστατεύουμε την υγεία μας, προκειμένου να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από αυτή την κρίση», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Η Εντεταλµένη Δηµοτική Σύµβουλος Δηµοτικής Αστυνοµίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε  δήλωσή της, τόνισε: «Συνεχίζουμε τους ελέγχους  σε σταθερά σημεία της πόλης και όπου κατά περίπτωση μας ζητηθεί. Τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους της πόλης, συμβάλλοντας με περιπολίες στην προστασία της δημόσιας υγείας». Στη συνέχεια, κάλεσε τους Πειραιώτες να δείξουν κοινωνική υπευθυνότητα κατά τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα,  ώστε να μην ακυρωθούν οι προσπάθειες όλων. «Τα έθιμα και η πίστη μας δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό, αλλά η υγεία, η δική μας και των αγαπημένων μας. Για το λόγο αυτό, μένουμε όλοι σπίτι», σημείωσε η κυρία Μπουρδάκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *