Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα: Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα της προστασίας από κάθε κίνδυνο

Η φροντίδα των παιδιών και η πρόνοια έχουν υπέρτατη αξία.
Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα της προστασίας  από κάθε κίνδυνο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας ως Πιστοποιημένος Φορέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης εφαρμόζει όλες τις διαδικασίες προστασίας των παιδιών του καθώς και του προσωπικού του.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα εφάρμοσε άμεσα, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια σε όλα τα μέτρα που λήφθηκαν από την Πολιτεία και τους Επίσημους Φορείς της Χώρας κατά της ανάπτυξης και διάδοσης της νόσου COVID-19 (του Κορονοϊού).

Στο πλαίσιο αυτό :

  • Συγκρότησε Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης της κατάστασης, σχεδιασμού της εφαρμογής των ληπτέων μέτρων αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και από εργαζομένους στο Ίδρυμα.
  • Μετακίνησε τα κορίτσια του ανοιχτού προγράμματος που διαβιούν στο Ίδρυμα, στα οικογενειακά περιβάλλοντα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις εκεί καλές και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσής τους.
  • Διαμόρφωσε στους χώρους του Οικοτροφείου ειδικό χώρο νοσηλείας για πιθανά κρούσματα της νόσου.
  • Οργάνωσε το προσωπικό σε ομάδες, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να υπάρχει δυνατότητα εναλλαγής και αντικατάστασης προσώπων.
  • Χορήγησε τις επιβαλλόμενες άδειες ειδικού σκοπού και απομάκρυνε τις ευπαθείς ομάδες
  • Απολύμανε όλες τις εγκαταστάσεις τους Ιδρύματος με εξωτερικά συνεργεία και προχωράει σε διαρκή καθαρισμό των χώρων από τους εργαζομένους του Οικοτροφείου και την ασφαλή διαβίωση όλων.
  • Προμηθεύτηκε τα αναγκαία υλικά απολύμανσης και υγιεινής, ώστε κάθε κορίτσι και κάθε εργαζόμενος να είναι ανά πάσα στιγμή εφοδιασμένος με αυτά και εξασφάλισε την ασφαλή και ομαλή διαβίωση των κοριτσιών, που παραμένουν στο Ίδρυμα.
  • Φρόντισε την απρόσκοπτη πρόσβαση των κοριτσιών σε όλες τις ηλεκτρονικές εκπαιδευτικές πλατφόρμες.
  • Περιόρισε τις κοινωνικές επαφές, όπως επιβαλλόταν, ενημερώνοντας αντίστοιχα όλους τους συνεργάτες και εθελοντές του Ιδρύματος.
  • Ανέβαλε όλες τις προγραμματισμένες διοργανώσεις στο Ίδρυμα και όλες τις συμμετοχές σε διάφορες εκδηλώσεις τρίτων.
  • Απαγόρευσε την είσοδο οποιουδήποτε προσώπου στο Ίδρυμα πλην των μελών του Δ.Σ., των εργαζομένων του, καθώς και εκείνων που εκτελούν ειδικές εργασίες για το Ίδρυμα (αποκομιδή απορριμμάτων, προσκόμιση προμηθειών κλπ).

Συνεχίζουμε αισιόδοξα, πιστεύοντας, ότι τηρώντας όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα θα καταφέρουμε να προστατέψουμε τα κορίτσια μας, το προσωπικό μας και το κοινωνικό σύνολο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *