Η αγάπη στο Χριστό δεν είναι απόλαυση είναι Σταυρός! «Ενορία εν δράσει»

8η εβδομάδα του προγράμματος ”ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει 2025”

To «Ενορία εν Δράσει» είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που ζωντανεύει την καρδιά της κάθε ενορίας! Με ομιλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσική, προβολές, καλλιτεχνικά εργαστήρια, δράσεις αγάπης και κοινωνικής προσφοράς, δίνει χώρο στον διάλογο, την πνευματικότητα και τη συμμετοχή όλων. Εδώ, η πίστη γίνεται πράξη και η κοινότητα ενώνεται σε μια εμπειρία δημιουργίας, ενότητας και ελπίδας. To «Ενορία εν Δράσει» δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα – είναι τρόπος ζωής. 

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ:

Ξεκίνησε ο Έρανος της Αγάπης 2025

Παρά τις δυσκολίες των καιρών και σύμφωνα πάντα με τους επιβεβλημένους περιορισμούς, θα διεξαχθεί ο φετινός Έρανος της Αγάπης.

Δεδομένου ότι δεν είναι εφικτό να δημιουργηθούν συνεργεία εθελοντών που να κινηθούν στα όρια της Ενορίας μας, η διανομή των κουπονιών μπορεί να γίνει εσωτερικά σε κάθε πολυκατοικία, με τη βοήθεια των Εθελοντών της Αγάπης.

Παράλληλα, κουπόνια υπάρχουν τόσο στο παγκάρι του Ναού, όσο και στην Γραμματεία του Πνευματικού μας Κέντρου.

Όποιος λοιπόν θέλει να συνδράμει αγαπητικά, μπορεί με τους δύο αυτούς τρόπους, να ενισχύσει τον φετινό Έρανο.

Όποιος θα ήθελε να γίνει Εθελοντής της Αγάπης διεξάγοντας τον Έρανο στην πολυκατοικία όπου διαμένει, να το δηλώσει στη Γραμματεία του Πνευματικού μας Κέντρου (τηλ.: 2104125619).

Κυριακή 16 Νοεμβρίου – Συνάντηση με τους Γονείς

Η Ενορία μας οργανώνει συνάντηση με τους γονείς, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι με βασικό προσκεκλημένο τον Ηλία Λιαμή, Εκπαιδευτικό – Δρ. Θεολογίας – Μουσικολόγο – Συγγραφέα με θέμα· «Παιδιά· Μεγάλες αγάπες, μικροί τύραννοι».

Η εκδήλωση θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα που αφορούν την οικογένεια και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στον Α’ όροφο του Πνευματικού μας Κέντρου θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος απασχόλησης για τα παιδιά, ώστε οι γονείς να μπορούν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την εκδήλωση.

Μετά το τέλος της συζήτησης, θα ακολουθήσει γεύμα για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να γνωριστούν καλύτερα και να ανταλλάξουν εμπειρίες σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον.

Τρόφιμα για τα δέματα της αγάπης

Για μία ακόμη χρονιά, ο Ναός μας, συγκεντρώνει τρόφιμα που θα διανεμηθούν τις παραμονές των Χριστουγέννων, ώστε κανείς συνάνθρωπος μας να μην μείνει νηστικός τις άγιες αυτές ημέρες.

Με πολύ φροντίδα και αγάπη, ετοιμάζονται και θα διανεμηθούν 120 δέματα.

Τα δέματα θα δοθούν σε όσους σιτίζονται καθημερινά, καθώς και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη από την στήριξη μας.

Τα δέματα ἀγάπης πού θά διατεθοῦν ἀπό τήν ᾿Ενορία μας, θά περιλαμβάνουν· • Γάλα ἐβαπορέ • Λάδι • Ρύζι • Ζυμαρικά • ῎Οσπρια • Κρεατικά • Μελομακάρονα  • Είδη προσωπικής υγιεινής κ.ά.

῎Ας προσφέρουμε ὅλοι κατά τό δυνατόν ἀπό τό περίσσευμα τῆς καρδιᾶς μας.

Τά Χριστούγεννα πλησιάζουν. ῎Ας προσπαθήσουμε καί φέτος νά μήν ἀπελπιστεῖ κανείς.

Συγκεντρώνουμε δέματα αγάπης για τους κρατούμενους

Μία ακόμη εξόρμηση αγάπης, προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τις άγιες ημέρες του Πάσχα και χρειάζεται την συνεισφορά όλων μας.

Τα είδη που συγκεντρώνονται και για τα οποία θα χρειαστεί η στήριξη όσων μπορούν να βοηθήσουν, περιλαμβάνουν • οδοντόκρεμες, • οδοντόβουρτσες, • σαπούνια πράσινα, • σαμπουάν, • αφρόλουτρα, • χαρτί υγείας, • χαρτομάντιλα, • τηλεκάρτες.

π. Ευάγγελος Παπανικολάου: Η ζωή του Ιωσήφ του Μίμου

Μια θεολογική προσέγγιση πάνω στη σύγχρονη πνευματική κατάσταση του δυτικού κόσμου και στη σημασία της ορθόδοξης εμπειρίας. Χρησιμοποιώντας προσωπικά παραδείγματα, θεατρικές αναφορές και ιστορικά πρόσωπα,  παρουσιάζεται η διαδρομή ενός ανθρώπου της Δύσης προς τη συνάντηση με τον Χριστό και την ορθόδοξη πίστη.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ:

«Η Κατήχηση στην Ορθόδοξη Εκκλησία: Θεολογικό Βάθος, Ιστορική Διαδρομή και Σύγχρονες Προκλήσεις» Δημήτρης Μαυρόπουλος, π. Μιλτιάδης Ζέρβας, Γεώργιος Ανανιάδης

Η Εκκλησία δεν σώζει με αυτά που λέει ή κάνει, αλλά με αυτό που είναι. Η σωτηρία αρχίζει με την ένταξη στο ευχαριστιακό σώμα της Εκκλησίας. Η κατήχηση, λοιπόν, δεν έχει σκοπό να πείσει διανοητικά ή να δικαιώσει ηθικά τον άνθρωπο, αλλά να τον εισαγάγει σε αυτή την κοινότητα της σωτηρίας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ:

• Κάθε Κυριακή Θεία Λειτουργία στη Νοηματική γλώσσα

Κάθε Κυριακή στην 2η Θεία Λειτουργία (10.30 – 11.30 π.μ.) πιστοποιημένος Θεολόγος – Διερμηνέας έχει αναλάβει την ερμηνευτική απόδοση των τελούμενων, στην νοηματική γλώσσα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολουθεί μικρή δεξίωση για περαιτέρω επικοινωνία, για τους αδελφούς μας με πρόβλημα ακοής, σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.

π. Αλέξιος Ιστρατόγλου: Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ζούσε μέσα στην αλήθεια του Ευαγγελίου

Γιορτάζουμε σήμερα αυτή την μεγάλη εκκλησιαστική προσωπικότητα όπου φάνηκε η ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Και αυτό που έδειξε ο ιερός Χρυσόστομος απ’ τη νεότητά του, το κράτησε σταθερό μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ:

Ηλίας Λιαμής – π. Τιμόθεος Σταυρίδης «εκ βαθέων»

Εκείνο που έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο ο κόσμος ο σημερινός είναι αγιότητα και η αγιότητα μπορεί να δώσει διέξοδο σε όλα τα θέματα της ζωής των ανθρώπων, σε οποιαδήποτε εποχή και να βρεθούμε. Το κήρυγμα του Ευαγγελίου παραμένει επίκαιρο πάντοτε. Είναι μεγάλη δύναμη αυτό και γι’ αυτό δεν πρέπει να απελπιζόμαστε.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ:

π. Αντώνιος Χρήστου: Η πίστη στον Χριστό αποτελεί την πραγματική άγκυρα

Εμείς να έχουμε την πίστη της αιμορροούσας γυναίκας, όπως και του Ιαείρου του αρχισυναγώγου. Και έτσι ο Κύριος λίγο λίγο θα έρχεται, θα φωτίζει την καρδιά μας και μετά θα υπάρχει ελπίδα και σε όλη την οικουμένη.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ:

«Μελωδίες που χάραξαν εποχές» με το Τμήμα Φωνητικής της Μουσικής Σχολής Καμινίων «ΜΕΛΩΔΙΑ»

Τρεις δρόμοι, τρεις μουσικές που ενώθηκαν. Μάνος, Μίκης, Γιώργος τρεις σκιές που έγιναν φως, τρεις φλόγες που δεν έσβησαν ποτέ. Και τώρα, εκατό χρόνια μετά, η Ελλάδα ακόμα τους τραγουδά. Γιατί η μουσική τους δεν είναι παρελθόν είναι η ψυχή μας που συνεχίζει να τραγουδά.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ:

Στέφανος Μίλεσης – Δημήτρης Σταθακόπουλος «Από τον Αβδούλ Χαμίτ στον Κεμάλ Ατατούρκ μέχρι τον Ερντογάν. Η διαδικασία μετάβασης από αυτοκρατορία σε εθνικό κράτος και οι σημερινές συνθήκες της Τουρκίας»

Η τουρκική εξωτερική πολιτική παρουσιάζει μια εντυπωσιακή ιστορική συνέχεια: από τον πανισλαμισμό του Αβδούλ Χαμίτ, στον εθνικισμό του Κεμάλ και στον νεοοθωμανισμό του Ερντογάν. Αν και τα μέσα και τα ιδεολογικά πλαίσια μεταβάλλονται, ο στόχος παραμένει σταθερός — η διατήρηση της Τουρκίας ως περιφερειακής και εν δυνάμει παγκόσμιας δύναμης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ:

Αχελώου Νήφων: Η παρουσία και η βοήθεια των αγγέλων είναι διαρκής και αναντικατάστατη στη ζωή του πιστού

Οι άγγελοι θα είναι πάντοτε οδηγοί μας. Οι άγγελοι θα είναι πάντοτε βοηθοί μας. Οι άγγελοι μας στηρίζουν και μας οδηγούν προς τη σωτηρία. Αρκεί εμείς να έχουμε τα αισθητήρια της ψυχής μας ανοιχτά. και να δεχτούμε τα δικά τους δώρα που θα μας βοηθήσουν να εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ:

Μικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη»

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν ήταν απλώς ένας μεγάλος συνθέτης της Ελλάδας. Υπήρξε ένα παγκόσμιο φαινόμενο, μια μορφή που ξεπέρασε τα όρια της μουσικής και άγγιξε την ανθρώπινη ύπαρξη, ενσαρκώνοντας την ιστορία, την ποίηση, τον πόνο και την ελπίδα ενός λαού. Κάθε μελωδία του κουβαλά την ψυχή της Ελλάδας, τη μνήμη και την ελπίδα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ:

Λαχειοφόρος για την ενίσχυση του Συσσιτίου

Για την ενίσχυση του καθημερινού φαγητού των απόρων αδελφών μας που σιτίζονται στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς κληρώνουμε:

1. Σετ από μεγάλο, μικρό τραπεζομάντηλο & πετσετάκια, 2. Τραπεζομάντηλο μακρόστενο με κοφτό & αζούρ κέντημα, 3.Τραπεζομάντηλο στρογγυλό ροτόντα,  4. Σετ τραπεζοκαρέ, καρέ και πετσετάκια,

5. Τσάντα γυναικεία πλεκτή,  6. Εικόνα ξύλινη «Αγία Ευγενία».

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025 μετά την Β´ Θεία Λειτουργία. 

Έκκληση για τη στελέχωση των ομάδων προετοιμασίας

του καθημερινού συσσιτίου

Η νέα ιεραποστολική περίοδος ξεκίνησε και οι ενοριακές δράσεις βρίσκονται στη φάση της σταδιακής επανεκκίνησης. Η λειτουργία του καθημερινού συσσιτίου, αποτελεί κομβική και καίρια δράση αδελφικής φροντίδας και έγνοιας για εκείνους που δεν έχουν και δεν μπορούν.

Η Ενορία μας κάνει έκκληση σε όσους/ες, να συνδράμουν στην στελέχωση των ομάδων που αναλαμβάνουν την προετοιμασία και διανομή του συσσιτίου. Λίγες ώρες, ένα πρωινό την εβδομάδα, αρκούν για να συνεχίσει απρόσκοπτα το συσσίτιο να επουλώνει ανάγκες δεκάδων συνανθρώπων μας. Η συμμετοχή σας μπορεί να αφορά την ετοιμασία του φαγητού ή την διανομή του ή την καθαριότητα των σκευών που χρησιμοποιούνται.

Τα συσσίτια ζητούν τη στήριξή μας…

Με τα καθημερινά συσσίτια η Ενορία μας προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της φτώχειας και της ανέχειας των αδελφών μας.

Περισσότεροι από 120 άποροι αδελφοί μας εξυπηρετούνται καθημερινά, χάρη στις δωρεές και την εθελοντική εργασία συνεργατών της Ενορίας μας.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να συνεισφέρουν είτε με τα απαραίτητα υλικά, είτε με χρήματα.

Τρόποι δωρεάς:

• Στο Πνευματικό μας Κέντρο, καθημερινά 8.30 π.μ. – 8.30 μ.μ.

• Με κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα: 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

ΙΒΑΝ: GR 5901101900000019029607611.

• Στο κουτί στην είσοδο του Ιερού Ναού.

Πληροφορίες: Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας, Τηλ.: 210 4125619.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοηθούν στο έργο φιλανθρωπίας της Ενορίας μας

Ζητούνται δωρητές…

Για την κατασκευή ξυλόγλυπτων Σκευοφυλακίων που θα τοποθετηθούν στο δεξιό χώρο του Ιερού Βήματος.

 (Το κόστος ανέρχεται  στο ποσόν των 11.000 ευρώ).

Έχουν συγκεντρωθεί μέχρι την 11 Νοεμβρίου 7.440 ευρώ.

Πληροφορίες: Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας, Τηλ.: 210 4125619.

• Συνδέω το όνομά μου με το Παρεκκλήσιο της Αγίας Όλγας

Το παρεκκλήσιο της Αγίας Όλγας του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, βρίσκεται στην οδό Γενναδίου 4 και Πύλης. 

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της αγιογράφησης

Ζητούνται δωρητές για τις κάτωθι αγιογραφίες:

• Πεντηκοστή (κόστος 2.800 ευρώ)

• 3 Ευαγγελιστές (Ματθαίος, Μάρκος, Ιαάννης) (κόστος εκάστου 1.200 ευρώ)

• Ολόσωμοι Προφήτες σε διάκοσμο (κόστος εκάστου 700 ευρώ) (Δαυίδ, Σολομών, Ησαΐας, Ιερεμίας, Δανιήλ, Ιωνάς, Ιακώβ, Ααρών, Αββακούμ, Σοφονίας, Αμώς, Ιωήλ)

• Μπούστα Προφητών (κόστος εκάστου 300 ευρώ) (Ωσηέ, Αγγαίος, Βαρούχ, Αβδειός, Νάθαν, Αχιά, Ιωάβ, Σωμεάλ, Αζαρίας, Ανανί).

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Πνευματικού Κέντρου,

στο τηλέφωνο 210 4125619 καθημερινά 8.30 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ:

______________________________________________________

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ:

• Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2025,    7.30  μ.μ.

«Η ψυχή του λαϊκού τραγουδιού»

Αφιέρωμα στα τραγούδια του Γρηγόρη Μπιθικώτση – 25 χρόνια μνήμης

Με τη Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατσινίου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ»

Διδασκαλία – Διεύθυνση – Χορωδιακή επεξεργασία: Μαρία Κάτσαρη

Την Χορωδία συνοδεύουν:

• Κιθάρα: Λευτέρης Συμιανάκης • Μπουζούκι: Λάμπρος Πανταζόπουλος • Πιάνο: Μαρία Κάτσαρη • Αφήγηση – Τραγούδι: Δημήτρης Τσούνης.

• Σαββάτο  15 Νοεμβρίου  2025,    7.30  μ.μ.

«Η  Ύδρα της ιστορίας και της παράδοσης»

Εκδήλωση – Αφιέρωμα του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου στο ιστορικό νησί της Ύδρας, με αναφορές σε ιστορικά γεγονότα και τη μουσικοχορευτική παράδοση του νησιού.

Ομιλητής ο Δήμαρχος του νησιού Γεώργιος Κουκουδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων με θέμα: «Η  Ύδρα την εποχή του Νεομάρτυρα πολιούχου της».

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα τμήματα χορού του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου, υπό τη ευθύνη του χοροδιδασκάλου Γιώργου Γκολέμη.

• Σάββατο  15  Νοεμβρίου  2025,    9.30  μ.μ.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ Ματθαίου του αποστόλου και ευαγγελιστού

• Κυριακή  16  Νοεμβρίου  2025,    7.30  μ.μ.

«Τεχνητή Νοημοσύνη»

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς.

Κεντρική ομιλία:

• Συμεών Ρετάλης, Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Θέμα: «Αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση»

Συντονίζει: ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π. Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Φυσικός Msc, MEd

• Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2025,    7.30  μ.μ.

«Ενοριακό Αρχονταρίκι»

«Ψυχές Παραδείσου:  Έζησαν ανάμεσά μας, δεν γοητεύθηκαν από ματαιότητες, δεν ζήτησαν κοσμικά μεγαλεία!»

Ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς,

θα συζητήσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο.

• Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2025,    8.00  μ.μ.

Οδοιπορικό στην ιστορία του Πειραιά (Επεισόδια 15 και 16).

Ο πρώτος Δήμαρχος Πειραιά Κυριάκος Σερφιώτης, η οικοδόμηση του  Αγίου Σπυρίδωνα και τα πρώτα σχολεία. – Τα γεγονότα του Πατσίφικο, η εμφάνιση του αγγλικού στόλου και ο αποκλεισμός της πόλης.

Τη σειρά επιμελείται ο Συγγραφέας Στέφανος Μίλεσης, Πρόεδρος Φ. Σ. Π..

• Τετάρτη  19  Νοεμβρίου  2025,    7.30  μ.μ.

Ομιλία με θέμα «Λατρευτική σύναξις».

Ομιλητής ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης, Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

• Πέμπτη  20  Νοεμβρίου  2025,    7.30  μ.μ.

«Οι μελωδίες που μας κρατούν ζωντανούς…»

Αφιέρωμα στα  τραγούδια του Μάνου και του Μίκη

Με την Μικτή Χορωδία Δήμου Νέας Ιωνίας

Διδασκαλία – Διεύθυνση – Χορωδιακή επεξεργασία: Μαρία Κάτσαρη

Την Χορωδία συνοδεύουν:

• Κιθάρα: Λευτέρης Συμιανάκης • Μπουζούκι: Λάμπρος Πανταζόπουλος • Πιάνο: Μαρία Κάτσαρη • Αφήγηση – Τραγούδι: Δημήτρης Τσούνης.

• Πέμπτη  20  Νοεμβρίου 2025,    9.30  μ.μ.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας

• Παρασκευή  21  Νοεμβρίου  2025,    7.30  μ.μ.

«Ενοριακό Αρχονταρίκι»

«12 χρόνια στην υπηρεσία της πόλης»

Ο Συγγραφέας Στέφανος Μίλεσης, Πρόεδρος Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, θα συζητήσει με τον Γιάννη Μώραλη, Δήμαρχο Πειραιά.

https://www.youtube.com/@synodoiporia

• Παρασκευή  21  Νοεμβρίου 2025,    9.30  μ.μ.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ Ιακώβου οσίου του εν Ευβοία νέου ασκητού

• Σαββάτο  22 Νοεμβρίου  2025,    7.30  μ.μ.

«Νίκος Ξυλούρης: Μία φωνή που δεν έσβησε ποτέ»

Ένα αφιέρωμα πλαισιωμένο με κρητικές μελωδίες και χορούς, από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια».

• Σάββατο  22  Νοεμβρίου  2025,    9.30  μ.μ.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ Κυριακή Θ´ Λουκά, «η μετά την εορτήν».

• Κυριακή  23  Νοεμβρίου  2025,    7.30  μ.μ.

«Ο Ποιμένας, ο Δάσκαλος, ο Πνευματικός»

Αφιέρωμα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη

Συμμετέχουν:

• Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος

• Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας

• Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΕ 60 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ:

• Ο Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος

• Ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ

• O Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου

• Ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος

• Ο Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος

• O Καθηγητής Πληροφορικής Παν/μίου Πειραιώς κ. Χρήστος Δουληγέρης

• Τα Link των επόμενων μεταδόσεων για περισσότερη ευκολία δημοσιεύονται εδώ:

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

• Μπορείτε να παρακολουθείτε ρεπορτάζ και video από τις εκδηλώσεις

στο www.enoriaendrasei.gr

στο Facebook: Facebook/Enoria en drasei και

στο Instagram: enoria.en.drasei

•Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία, Τηλ. 210 4125619.

• Αν θέλετε να λαμβάνετε μήνυμα στο Viber, για την έναρξη μετάδοσης κάθε εκδήλωσης μαζί με το  Link

που μπορείτε να την παρακολουθήσετε, στείλτε μας στο email μας το κινητό σας τηλέφωνο να σας απευθύνουμε πρόσκληση ώστε να μπείτε στην ομάδα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει».

• Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

«Νέα Ενοριακή» 16 Νοεμβρίου – 23 Νοεμβρίου 2025

To αρχείο της ενημερωτικής έκδοσης «Νέα Ενοριακή», του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, μπορείτε να το δείτε εδώ: «Νέα Ενοριακή»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *