Μπισκότα Αγάπης με 5 υλικά, πεντανόστιμα, οικονομικά και νηστίσημα από τη Σεφ μας Μαρία Γερογιάννη

Μια νόστιμη δραστηριότητα με τα παιδάκια μας….

Όσοι τα δοκίμασαν θέλουν την συνταγή! Να λοιπόν γιατί χατήρια δεν χαλάω!

Τα συγκεκριμένα μπισκότα μπορούν να γίνουν σε όποιο σχέδιο και μέγεθος θέλετε.

Επίσης μπορούν να γίνουν και με κανονικό βούτυρο, έγω θα σας την δώσω με μαργαρίνη για πιο οικομομικά και νηστίσιμα. 

Είναι πολύ όμορφο και εύκολο να το κάνετε με τα παιδάκια σας και να το κόβουν στα αγαπημένα τους κουπάτ ή ακόμη μπορούν να γίνουν στρογγυλά, χρησιμοποιώντας το χείλος ενός ποτηριού.  Θα σας σημειώσω και τα υλικά από το γλάσο που χρησιμοποίησα αλλά είναι προαιρετικό, δεν είναι υποχρεωτικό.

Υλικά για τα μπισκότα:

  1. 400gr μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  2. 200gr ζάχαρη άχνη
  3. 4 βανιλίνες
  4. Λίγο αλάτι
  5. 600gr αλεύρι μπλε γ.ο.χ.

Υλικά για το γλάσο:

  • Ασπράδια από 4 αυγά, υπάρχουν και παστεριωμενα στο σούπερ μάρκετ απλά θέλουν παραπάνω λεπτά χτύπημα.
  • 1 σακουλάκι 600γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2-3 βανιλίνες ή μια κ.γ. βανίλια υγρή
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά ότι θέλετε, εγώ είχα χρησιμοποιήσει κόκκινο.

Εκτέλεση για τα μπισκότα:

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την μαργαρίνη ή το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε πολυ καλά για αρκετή ώρα. Παράλληλα κατεβάζουμε από τα τοιχώματα την μαργαρίνη με μια μαρίζ για να χτυπηθεί όλο σωστά.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε τις βανιλίνες  και το αλάτι.
  • Έχουμε κοσκινίσει την άχνη ζάχαρη και την ρίχνουμε σιγά σιγά μέχρι να την πάρει όλη, και παράλληλα χτυπάμε πολύ καλά.
  • Τέλος ρίχνουμε  το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά ενώ χτυπάμε παράλληλα με το μίξερ.
  • Η ενσωμάτωση μπορεί να γίνει και με τα χέρια.
  • Μόλις ενσωματωθεί καλά το μοιράζουμε σε μπαλάκια το μείγμα και το βάζουμε με μεμβράνη για να μην στεγνώσει, στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε σε σχεδια.
  • Αν το βάλετε κατάψυξη σε μισή ώρα θα είναι έτοιμο αλλιως θέλει απο 3 ώρες και πάνω στην συντήρηση για να παγώσει, όπως πρέπει.
  • Όταν  βγάλετε την ζύμη απο την ψύξη, απλώνεται λαδόκολλα κάτω, η ζύμη στην μέση  και λαδόκολλα από πάνω.
  • Με έναν πλάστη ανοίγεται την ζύμη σε όποιο πάχος θέλετε και με ότι σχέδια θέλετε.
  • Μεταφέρετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κ κάτω, για 10-12 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  • Μόλις βγουν και κρυώσουν χτυπάτε αν θέλετε το γλάσο και τα αλείφετε, προσωπικά τα προτειμώ σκέτα.
  • Αφού έχουν κρυώσει τα μπισκότα, χτυπάτε στον κάδο τα ασπράδια μόνα τους να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Στην συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.
  • Μετά την βανίλια για άρωμα ή οποιαδήποτε άλλη εσάνς θέλετε ή και καθόλου.
  • Το χυμό του λεμονιού και χρώμα της επιλογής σας!
  • Μόλις αλείψετε τα μπισκότα με γλάσο καλό είναι να στεγνώσουν καλά, να τα απλώσετε κ να τους δώσετε τον χρόνο να στεγνώσουν.

Καλή σας επιτυχία!

Λίγα λόγια για τη Chef

Ονομάζεται Μαρία Γερογιάννη και είναι Επαγγελματίας Chef, με πολυετή εμπειρία στις κουζίνες. Είναι απόφοιτη της σχολής Chef d’ oeuvre, και η εμπειρία της βασίζεται σε γαστρονομικά εστιατόρια της Ελλάδος.

Έχει πάθος με την Ελληνική δημιουργική κουζίνα, με επιρροές από την Παράδοση και τις Ρίζες μας. 

Αγαπάει να μαγειρεύει με παραδοσιακά τοπικά υλικά και έχει αδυναμία στο ψάρι. Της αρέσουν πιάτα του σήμερα με μνήμες του χθες. Αλλά με γρήγορους και οικονομικούς τρόπους για να βοηθήσει την εργαζόμενη μάνα και νοικοκυρά.

Γερογιάννη Μαρία

6985 923859 / m.gerogianni@hotmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *