Φοιτητές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη είχε τη χαρά να υποδεχτεί την Αν. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κολούμπια Κωνσταντίνα Ζάνου, τον Λέκτορα του Πανεπιστημίου Κολούμπια Δρ. Νικόλα Π. Κακκούφα, και μια ομάδα 15 φοιτητών, στο πλαίσιο του προγράμματος Mediterranean Humanities in Athens.

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, επισκέφθηκαν τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά κάποια από τα σπανιότερα τεκμήρια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια απόλαυσαν μια σύντομη βόλτα και ξενάγηση στην πόλη του Πειραιά.

Παράλληλα με την επίσκεψη των φοιτητών, η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κατερίνα Λασκαρίδου και οι συνεργάτες της συναντήθηκαν με την Δρ. Shannon Marquez, Κοσμήτορα Διεθνών Υποθέσεων και Διευθύντρια του Κέντρου Προπτυχιακών Σπουδών του Κολούμπια, τον August Runge, Βοηθό Διευθυντή του Κέντρου Προπτυχιακών Σπουδών του Κολούμπια, και την κ. Ζάνου.

Η εποικοδομητική τους συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους ενίσχυσης της επικοινωνίας των δύο ιδρυμάτων στο πλαίσιο της στήριξης της ακαδημαϊκής κοινότητας σε διεθνές επίπεδο. Τονίστηκε ιδιαίτερα το κοινό ενδιαφέρον των δύο φορέων για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ φοιτητών και τον εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών τους εμπειριών μέσω της κινητικότητας και της ένταξής τους σε μια παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη έχει επίσης συμφωνήσει να παραχωρήσει τις αίθουσες διδασκαλίας του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια αν προκύψουν ανάγκες στο πρόγραμμα του πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *