3ο Παιδικό Φεστιβάλ Δήμου Πειραιά «Πάμε Πειραιά;»

Για 3η συνεχόμενη χρονιά με απόλυτη επιτυχία, ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, το ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ και το ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», συνδιοργάνωσαν μια γιορτή χαράς, δημιουργίας, άθλησης, πνευματικής και σωματικής δραστηριότητας για τα παιδιά του Δήμου Πειραιά.

Το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ είχε τον τίτλο «Πάμε Πειραιά;» και η απάντηση παιδιών και γονέων, δασκάλων και μαθητών ήταν «ΝΑΙ, ΦΕΤΟΣ ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!».

Πάνω από 400 παιδιά συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου.

Στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΦΠ που έλαβαν χώρα την Κυριακή 19 Μαΐου στο Θεμιστόκλειο Στάδιο και το Σάββατο 25 Μαΐου στο ΣΕΦ , πήραν μέρος και διακρίθηκαν σε κάθε αθλητική κατηγορία τα παιδιά των σχολείων του Πειραιά.

Οι βραβεύσεις των παιδιών μαζί με τη Γιορτή των ΚΔΑΠ του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, τα οποία λειτουργεί το Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 25 Μαΐου στο Αμφιθέατρο των Ράλλειων Πειραματικών Σχολείων, με την παρουσία Συνδιοργανωτών, Υποστηρικτών, Γονέων και φυσικά του αγαπημένου «ΘΡΥΛΕΩΝ», που φωτογραφήθηκε με τα παιδιά και τους απένειμε τις τιμητικές διακρίσεις.

Την Κυριακή 26 Μαΐου, το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σωματείου «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» πραγματοποίησε σειρά από δραστηριότητες πνευματικών και σωματικών «προκλήσεων» από το πρωί στις 10:00 έως το μεσημέρι 15:00, στον Προαύλιο Χώρο του ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ, με τα παιδιά του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ να διασκεδάζουν με την καρδιά τους και το αποτέλεσμα να αποτυπώνεται πλήρως στο πανέμορφο χαμόγελό τους!

Η Πρόεδρος κα Κυριακή Γρηγοριάδου και το προσωπικό του ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», θα ήθελαν να ευχαριστήσουν από καρδιάς τον ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και την Αντιδήμαρχο κα Ασπασία(Σίσσυ) Αλιγιζάκη για την έμπρακτη εμπιστοσύνη και την συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ, τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΦΠ και τον κο Μανώλη Τσιρογιάννη για την άψογη διενέργεια των αθλημάτων και των απονομών και το ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ για την άρτια υποστήριξη και παραχώρηση του Προαύλιου χώρου.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, την Φιλολογική Στέγη Πειραιά και τον κο Μήλεση για τη διενέργεια της δραστηριότητας της Ζωγραφικής, η οποία ανέδειξε την καλλιτεχνική συγκρότηση και το έμφυτο ταλέντο των παιδιών, την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία που υποστήριξε πλήρως με τους σκακιστές και πρωταθλητές κο Αλεξάκη και κα Ερζαγάκη τη δραστηριότητα του Σκάκι, αναδεικνύοντας το πνευματικό «γίγνεσθαι» των παιδιών του Πειραιά, τον Πειραϊκό Σύνδεσμο και την Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά για την υποστήριξη του Φεστιβάλ, την Rescue Team Delta της Πολιτικής Προστασίας, που με 4 άρτια εκπαιδευμένους εθελοντές καλύψαν στο πλαίσιο πρώτων βοηθειών την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε τον κο Ανδρέου, τον κο Μαστοράκη και όλη την ομάδα των ΙΕΚ ΑΛΦΑ που πραγματοποίησε μια απόλυτα εκπαιδευτική δραστηριότητα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και μικροκατασκευών με τα παιδιά μας καθώς και την δραστηριότητα του Face Painting.

Τέλος, ευχαριστούμε τους Υποστηρικτές μας, την PIZZA FAN για την γευστική δοκιμή, τα μπισκότα ΒΙΟΛΑΝΤΑ και τα μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ για την παροχή τροφίμων και σνακ στους συμμετέχοντες.

Για ακόμη μία χρονιά είμαστε βαθύτατα χαρούμενοι που διοργανώσαμε μια γιορτή για τα παιδιά, μια εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, ένα φεστιβάλ που από όλους όσους παρευρέθηκαν χαρακτηρίστηκε ως «Δημιουργικός Πνεύμονας Δραστηριότητας και Απασχόλησης των παιδιών του Πειραιά» και υποσχόμαστε ότι και του χρόνου…

ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!

ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *