Πρόσκληση – Επίσημη έναρξη επαναλειτουργίας της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά 

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά ανοίγει και πάλι τις πύλες της στο κοινό την Τρίτη 2 Απριλίου 2024.
Αναβαθμισμένη ενεργειακά, με μεγάλες παρεμβάσεις, εργασίες επί του κτιριακού κελύφους όπως η προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης, η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, η ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων, η εγκατάσταση μονάδων παραγωγής θέρμανσης και ψύξης υψηλής απόδοσης, η αναβάθμιση των συστημάτων φυσικού / τεχνητού φωτισμού και η εγκατάσταση συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης, εναρμονίζεται απόλυτα με τις σύγχρονες πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας.
Εμπλουτισμένη με πολλά νέα βιβλία, νέο ηλεκτρονικό κατάλογο, νέα τμήματα και υπηρεσίες είναι έτοιμη να ανταποκριθεί τόσο στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής όσο και στο ρόλο της ως πολιτιστικός οργανισμός που στοχεύει στην πνευματική άνοδο της κοινωνίας της πόλης μας. Γιατί η βιβλιοθήκη είναι η τράπεζα της συλλογικής μνήμης που επιτρέπει σε όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το μορφωτικό επίπεδο, την ηλικία και τη φυσική κατάσταση, να έρθουν σε επαφή µε τη γνώση και να ενημερωθούν για τον πλούτο του ανθρώπινου πνεύματος.
Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 θα εξυπηρετεί το κοινό καθημερινά από τις 8:30 ως τις 14:30, και Πέμπτη από τις 11:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα. Η ημερομηνία των επίσημων εγκαινίων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *