Μοναδικά κλασικά συλλεκτικά αυτοκίνητα, στολίδια μιας άλλης εποχής στην πλατεία Κοραή

Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης, λάτρεις των παλαιών κλασικών αυτοκινήτων είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφήσουν μοναδικά συλλεκτικά αυτοκίνητα, στολίδια μιας άλλης εποχής, στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στην πλατεία Κοραή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά στον Πειραιά, από την Οργάνωση Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡΚΑ) και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Destination Piraeus, ως μια ακόμα δράση προβολής και εξωστρέφειας της πόλης.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Υποδεχθήκαμε για ακόμα μια χρονιά στην πόλη μας την έκθεση κλασικών οχημάτων της Λέσχης ΟΡΚΑ, σε μια διοργάνωση η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των παλαιών κλασικών αυτοκινήτων και όχι μόνο. Όλοι όσοι βρέθηκαν χθες στην πλατεία Κοραή είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τα παλαιά αυτά οχήματα, τα οποία θυμίζουν άλλες εποχές. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να επιδιώκουμε τη φιλοξενία εκδηλώσεων, οι οποίες προσελκύουν Πειραιώτες και επισκέπτες από άλλες περιοχές, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της πόλης μας».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Είναι η τρίτη χρονιά που συνεργαστήκαμε με την Λέσχη ΟΡΚΑ στο Destination Piraeus και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πλήθος κόσμου βρέθηκε  στην πλατεία Κοραή και θαύμασε σπάνια μοντέλα κλασικών αυτοκινήτων. Πραγματικά  ήταν ένα όμορφο ταξίδι στον χρόνο.

Οι φίλοι του παλαιού αυτοκινήτου  θαύμασαν και φωτογράφισαν  γαλλικά, αλλά και άλλα μοντέλα κλασικών αυτοκινήτων, που μάς  «ταξίδεψαν» σε άλλες εποχές. Με την Λέσχη  ΟΡΚΑ συνεργαζόμαστε  άριστα και είναι μεγάλη μας χαρά που  επιλέγουν την πόλη μας για να  πραγματοποιήσουμε αυτές τις όμορφες εκδηλώσεις».

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡΚΑ) Τιμολέων Τσουκανής, δήλωσε:  

«Η Λέσχη ΟΡΚΑ φιλοξενείται σήμερα από τον Δήμο Πειραιά στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης, την πλατεία Κοραή, για μία ιδιαίτερη εκδήλωση με πολύ σπάνια, για την τωρινή εποχή, αυτοκίνητα. Είναι αυτοκίνητα δίχρονα, τα οποία είναι από τριάντα ετών και πίσω. Στους ελληνικούς δρόμους δεν κυκλοφορούν πια δίχρονα αυτοκίνητα αλλά έχουμε την ευκαιρία μέσω του Δήμου Πειραιά να τα αναδείξουμε και να τα θυμηθούν οι παλαιότεροι.

Ο κόσμος δέχεται με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή την εκδήλωση, όπως και τις άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις που έχει φιλοξενήσει ο Δήμος Πειραιά. Οι παρευρισκόμενοι φωτογραφίζονται με τα αυτοκίνητα, τα βλέπουν και τα παιδιά, ενώ στους γονείς τους φέρνουν όμορφες αναμνήσεις. Αυτή η δράση μας βοηθάει να θυμηθούμε την εποχή πριν από τριάντα, σαράντα και πενήντα χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *