Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων παρευρέθηκε στην Ύδρα με αφορμή τους εορτασμούς για τα Κουντουριώτεια 2022

Στην Ύδρα παρευρέθηκε και εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Κουντουριώτειων 2022 η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κα. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Η Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε  στην επιστημονική ημερίδα με θέμα την «Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου  με ομιλητές εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελου Συρίγου και τοπικών φορέων.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου, παρακολούθησε τη  Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ.κ Εφραίμ καθώς και την Επιμνημόσυνη Δέηση ενώ κατέθεσε τιμητικό στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής στο μνημείο και τον τάφο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρευρέθηκε  στα εγκαίνια και τον αγιασμό της νέας παιδικής χαράς στο Καμίνι της Ύδρας.

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με μία μεγάλη συναυλία παραδοσιακού τραγουδιού από τη Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Ύδρας με τον Ματθαίο Γιαννούλη και τη Βασιλική Κατερίνη.

Έμπρακτα η Περιφέρεια Αττικής είναι αρωγός και θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα σε φορείς,  διοργανώσεις και δράσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας των νησιών της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *