Στ. Αντωνάκου: Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 1,4 εκ€ η αστική ανάπλαση του κοιμητηρίου Σχιστού

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1,4 εκ. ευρώ η αστική ανάπλαση του κοιμητηρίου Σχιστού – Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου στο σημείο

Γ. Πατούλης: «Χρηματοδοτούμε την ανάπλαση του μεγαλύτερου Κοιμητηρίου της Αττικής και συμβάλλουμε έμπρακτα στην προσπάθεια αναβάθμισης του από τη νέα διοίκηση»

Σημαντικά έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στο κοιμητήριο Σχιστού θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε μετά από πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη από την Περιφέρεια Αττικής και είναι ύψους 1.475.000 ευρώ. Το σχετικό έργο εντάχθηκε στην πρώτη τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, οικονομικού έτους 2021 η οποία εκκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την προηγούμενη Τετάρτη 9 Ιουνίου.

Όπως επισημάνθηκε και από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων Κοιμητηρίου Σχιστού (ΣΥΝ.ΔΗ.ΚΟΣ.) Δ. Σταματάτο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, «είναι η πρώτη φορά που δημόσιος φορέας εγκρίνει σχέδιο και χρηματοδοτεί την ανάπλαση του κοιμητηρίου».  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συνδέσμου, αφού ευχαρίστησαν το Γ. Πατούλη και τη Σ. Αντωνάκου, τους ενημέρωσαν για τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, ενώ τους παρουσίασαν το σχεδιασμό τους για να γυρίσει οριστικά σελίδα το κοιμητήριο το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω της εικόνας εγκατάλειψης και των άθλιων συνθηκών που επικρατούσαν σε αυτό.  Όπως επισημάνθηκε η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα είναι καθοριστική προκειμένου να δημιουργηθούν επιπλέον υποδομές και να αναβαθμιστεί ριζικά το κοιμητήριο.

Με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι  «η Περιφέρεια Αττικής  χρηματοδοτεί την ανάπλαση του μεγαλύτερου Κοιμητηρίου της Αττικής και συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια αναβάθμισης του από τη νέα διοίκηση. Τα προβλήματα που επικρατούσαν στο κοιμητήριο και η εικόνα εγκατάλειψης φαίνεται να αποτελούν παρελθόν. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τα μέλη του Δ.Σ. του Διαδημοτικού Συνδέσμου η προσπάθεια αναβάθμισης γίνεται με σταθερά βήματα. Πράγματι όπως διαπιστώσαμε και εμείς από κοντά το κοιμητήριο έχει αρχίσει να αλλάζει όψη. Θεωρούμε ότι με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της οποίας προβλέπεται ένα έργο ανάπλασης της τάξεως του 1.475.000 ευρώ,  θα επιτευχθεί  έμπρακτα ο στόχος να γυρίσει οριστικά σελίδα.  Οφείλουμε όλοι να πράξουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου ο χώρος να αναμορφωθεί με όρους αξιοπρέπειας όπως αρμόζει στη μνήμη των νέκρων, αλλά και στους συγγενείς τους»

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, υπογράμμισε ότι για τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί προτεραιότητα ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος.  «Με το έργο που θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής δείχνουμε τον απόλυτο σεβασμό, τόσο στους συνανθρώπους μας  που έχουν χάσει τους οικείους τους, όσο και σε εκείνους που έχουν φύγει από τη ζωή . Ευχαριστούμε, τον Περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να χρηματοδοτηθεί το έργο. Αξίζουν συγχαρητήρια και στη Διοίκηση του Κοιμητηρίου. Είναι σημαντικό  καθώς    εικόνες που είχαμε δει στο συγκεκριμένο κοιμητήριο παλαιότερα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Όλα δείχνουν ότι έχουνε μπει σε μία νέα ρότα».

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και  την Αντιπεριφερειάρχη, εκτός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δ. Σταματάτο, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος Σ. Βαγιανάς, και τα μέλη Ν. Άννινος, Γ. Βοϊδονικόλας και Ν. Μπακιρτζής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *