Σούπα Λαχανικών Detox, αρωματισμένη με πορτοκάλι, τζίντζερ και σαφράν από τη Σεφ μας Μαρία Γερογιάννη
Οι γιορτές πέρασαν, τα κρύα φούντωσαν! Καιρός για σούπες και μάλιστα δυναμωτικές για τον οργανισμό μας και για τις ιώσεις που καραδοκούν.
Μια αγαπημένη μου που κάνω χρόνια και ειδικά τέτοιο καιρό που έχουμε έρθει σε κορεσμό από τα γιορτινά τραπέζια είναι μια Σούπα Λαχανικών αρωματισμένη με πορτοκάλι, τζίντζερ και σαφράν.
Μια σούπα τόσο γευστική και θρεπτική που θα την λατρέψετε μικροί, μεγάλοι, διατροφικοί, όλοι… 😉
Επίσης μπορεί να είναι πρόταση σε ένα γιορτινό τραπέζι ως πρώτο πιάτο για να εντυπωσιάσετε.
Υλικά:
- 2τμχ καρότα
- 2τμχ κρεμμύδια
- 2τμχ πράσα
- 2 πατάτες
- 1 γλυκοπατατα
- 2 μικρά κολοκυθάκια
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 πιπεριά κέρατο ή κίτρινη πιπεριά
- 1 κομμάτι τζίντζερ
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
- Χυμό από 4 πορτοκάλια
- Λίγες κλωστές από σαφράν
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι ακέρωτο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε μια κατσαρόλα την γεμίζουμε με νερό μέχρι την μέση, σκεπάζουμε με το καπάκι για να έρθει σε γρήγορο βρασμό.
- Έχουμε πλύνει και καθαρίσει τα λαχανικά από φλούδες κλπ.
- Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν όλα τα παραπάνω εκτός από το χυμό του πορτοκαλιού και το λεμονιού που θα τα ρίξουμε 5 λεπτά πριν κλείσουμε την φωτιά.
- Αν την σούπα την θέλουμε βελουτέ θα κοπούν μέτρια κομμάτια και στο τέλος θα ομογενοποιηθούν εκτός φωτιάς, με ένα ηλεκτρικό ράβδο χειρός και θα έχουμε έτοιμη την βελουτέ μας.
- Αλλά αν δεν θέλουμε βελουτέ μπορούμε να κοψουμε με μικρά κυβάκια ίδιου μεγέθους όλα τα λαχανικά και να έχουμε μια πολύχρωμη γευστική σούπα.
Ο συνδιασμός των λαχανικών με το τζίντζερ, το πορτοκάλι και το σαφράν είναι μοναδικός.
Καλή σας επιτυχία!
Λίγα λόγια για τη Chef
Ονομάζεται Μαρία Γερογιάννη και είναι Επαγγελματίας Chef, με πολυετή εμπειρία στις κουζίνες. Είναι απόφοιτη της σχολής Chef d’ oeuvre, και η εμπειρία της βασίζεται σε γαστρονομικά εστιατόρια της Ελλάδος.
Έχει πάθος με την Ελληνική δημιουργική κουζίνα, με επιρροές από την Παράδοση και τις Ρίζες μας.
Αγαπάει να μαγειρεύει με παραδοσιακά τοπικά υλικά και έχει αδυναμία στο ψάρι. Της αρέσουν πιάτα του σήμερα με μνήμες του χθες. Αλλά με γρήγορους και οικονομικούς τρόπους για να βοηθήσει την εργαζόμενη μάνα και νοικοκυρά.
Γερογιάννη Μαρία
6985 923859 / m.gerogianni@hotmail.com
