Νηστίσιμος Κορμός Κάστανου με 6 υλικά από τη Σεφ μας Μαρία Γερογιάννη
Υλικά:
- 500γρ κάστανα βρασμένα
- (Υπάρχουν και έτοιμα στο σούπερ μάρκετ)
- 3τμχ μαύρης κουβερτούρας των 200γρ.
- 210ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο αν νομίζετε ότι θα σας βγει βάρη με το ελαιόλαδο.
- 75ml νερό
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι ή 45γρ.
- 75ml λικέρ
Εκτέλεση:
- Πολτοποιούμε τα κάστανα.
- Λιώνουμε την μαύρη κουβερτούρα με το λάδι σε ένα μπωλ με την διαδικασία του Μπεν Μαρί.
- Μόλις λιώσει ρίχνουμε τον πουρέ του κάστανο, το μέλι, το νερό και το λικέρ.
- Τα ομογενοποιούμε όλα μαζί.
- Στρώνουμε σε μια φόρμα για κέικ λαδόκολλα και τοποθετούμε το μείγμα και όλο μαζί στο ψυγείο.
- Ή τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα και ρολαρουμε με μεμβράνη και ψυγείο.
- Το αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο.
- Την άλλη μέρα το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το διακοσμούμε με ότι θέλουμε.
- Μπορούμε με σκόνη κακάο, με άχνη ζάχαρη, με κάστανο γλυκό του κουταλιού, με σαντιγί και κόκκινα φρούτα για χρώμα.
Ότι σας ευχαριστεί!
Καλή σας επιτυχία!
Λίγα λόγια για τη Chef
Ονομάζεται Μαρία Γερογιάννη και είναι Επαγγελματίας Chef, με πολυετή εμπειρία στις κουζίνες. Είναι απόφοιτη της σχολής Chef d’ oeuvre, και η εμπειρία της βασίζεται σε γαστρονομικά εστιατόρια της Ελλάδος.
Έχει πάθος με την Ελληνική δημιουργική κουζίνα, με επιρροές από την Παράδοση και τις Ρίζες μας.
Αγαπάει να μαγειρεύει με παραδοσιακά τοπικά υλικά και έχει αδυναμία στο ψάρι. Της αρέσουν πιάτα του σήμερα με μνήμες του χθες. Αλλά με γρήγορους και οικονομικούς τρόπους για να βοηθήσει την εργαζόμενη μάνα και νοικοκυρά.
Γερογιάννη Μαρία
6985 923859 / m.gerogianni@hotmail.com
