Xαρτογραφώντας τον Πειραιά «Ο ανθρώπινος μόχθος»
Επαγγέλματα που χάνονται στον χρόνο με τον δημοσιογράφο Γιάννη Κλάδη
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέσα από την ενότητα ‘’Χαρτογραφώντας τον Πειραιά’’ που ξεκίνησε το 2023 και διανύει τη δεύτερη χρονιά με μεγάλη επιτυχία,στόχο έχει να αναδείξει την Ιστορία, τις μικρές ιστορίες και τα πολλά γοητευτικά πρόσωπα και τοπωνύμια της πόλης του Πειραιά.
Η θεματική που ξεκίνησε τον Νοέμβριο με τίτλο «Ο ανθρώπινος μόχθος» στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που ερευνά ο δημοσιογράφος Γιάννης Κλάδης, συμπεριλαμβάνει ένα κύκλο πέντε συναντήσεων με τα επαγγέλματα που χάνονται στο χρόνο. Ένας δρόμος αναζήτησης της πολιτισμική μας ταυτότητας μέσα από τη γέννηση και τη φθορά των παλιών επαγγελμάτων καθώς και το ρόλο τους στην κοινωνία.
Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Καλεσμένος του Γιάννη Κλάδη σε αυτό το δεύτερο κύκλο, ο Νίκος Σάμιος, μηχανικός κινηματογράφου, χειριστής παλιών κινηματογραφικών μηχανών στις ιστορικές αίθουσες του Πειραιά, Καστέλλα, ΑΤΤΙΚΟΝ και ΣΙΝΕΑΚ.
Για ένα ταξίδι στη μαγεία του Σινεμά ..
Είσοδος Ελεύθερη
Λίγα λόγια για την πρώτη συνάντηση με τον Σπύρο Βάλβη, ψαρά από το Πασαλιμάνι.
Στον πρώτο κύκλο που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2024 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, καλεσμένος του δημοσιογράφου Γιάννη Κλάδη ήταν ο Σπύρος Βάλβης, ψαράς από το Πασαλιμάνι και από τους λίγους πλέον εναπομείναντες στην πόλη μας. Ο Σπύρος Βάλβης μίλησε για τον καημό, τον μόχθο και την καθημερινότητα των ανθρώπων που βρίσκονται στην θάλασσα παλεύοντας σκληρά για την επιβίωση.
Παράλληλα μέσα από την αφήγηση του μετέφερε την μαγεία της θάλασσας άλλοτε ήρεμης και άλλοτε αγριεμένης, για τα μαγευτικά πρωινά των ψαράδων στα νερά του Αργοσαρωνικού, του Αιγαίου και πολλές ακόμα ιστορίες από ένα επάγγελμα που χάνεται στον χρόνο.