Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού παρουσιάζει έργα κλασσικών συνθετών σε Μέθανα, Γαλατά, Πόρο και Ύδρα

Σπουδαίοι μουσικοί, όπως το πρώτο βιολί της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, ερμηνεύουν έργα των: Mozart, Schumann, Dvorak, Schubert, Brahms και Σκαλκώτα.

ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού παρουσιάζει για 9η συνεχόμενη χρονιά έργα μουσικής δωματίου μεγάλων κλασσικών συνθετών σε επιλεγμένες τοποθεσίες του Σαρωνικού, με καλεσμένους διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο.

Από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2019, μουσικοί, όπως το πρώτο βιολί της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, ο Aμερικανοκαναδός βιολιστής Benjamin Bowman, θα εμφανιστούν σε ξεχωριστές τοποθεσίες των νησιών του Αργοσαρωνικού για να προσφέρουν στο μουσικόφιλο κοινό, υψηλού επιπέδου ερμηνείες έργων των Mozart, Schumann, Dvorak, Schubert, Brahms και Σκαλκώτα.

Το Φεστιβάλ θα υποδεχτεί για έκτη φορά τον Benjamin Bowman, ο οποίος συμμετείχε ανελλιπώς από το 2012 μέχρι το 2016 και είναι σήμερα εξάρχων της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης καθώς και εξάρχων του American Ballet Theatre.

Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν ο Αndrew Joyce, πρώτο τσέλο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νέας Ζηλανδίας και η Κana Sugimurα, μουσικός με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμμετοχές σε πολυάριθμα φεστιβάλ.

Σταθεροί προσκεκλημένοι στο Φεστιβάλ Σαρωνικού η Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μία από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio, ο Iσραηλινός πιανίστας Noam Greenberg, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Wigmore Hall, οι Musikverein και Konzerthaus της Βιέννης και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Musicat Tresanton και ο Julian Arp, βιολοντσελίστας με σταδιοδρομία σε όλη την Ευρώπη, πρώτο τσέλο της Ορχήστρας Δωματίου O/Modernt και καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Graz.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το περίφημο δεύτερο τρίο με πιάνο του Franz Schubert D.929, το αριστουργηματικό, αλλά σπάνια παιζόμενο τρίο με πιάνο αρ.3 op. 110 του Robert Schumann, το σεξτέτο εγχόρδων op. 36 του Johannes Brahms, το κουιντέτο εγχόρδων K 593 του W.A. Mozart, το γνωστό ως «Αμερικάνικο» κουαρτέτο εγχόρδων οp.96 του Antonin Dvorak και το ντούο για βιολί και βιόλα του Νίκου Σκαλκώτα, τιμώντας τα 70 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Με την επιλογή των σημαντικών αυτών έργων της μουσικής φιλολογίας, κάποια εκ των οποίων είναι γνωστά σε ένα ευρύτερο κοινό, ενώ άλλα παίζονται σπάνια, οι μουσικοί αναζητούν την επικοινωνία με ένα νέο κοινό, μέσω ξεχωριστών μουσικών ακουσμάτων επιδιώκοντας την πολιτιστική ανάταση των κοινοτήτων.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού είναι η καλλιτεχνική έδρα του μουσικού συνόλου Leondari Ensemble, μία ομάδα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τη μουσική δωματίου και είναι ένθερμοι φίλοι της Ελλάδας. Ιδρυτές και καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι ο βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο βιολίστας Francis Kefford.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που υλοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Oι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοποιούνται επιπλέον με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, 21:00 Ηφαίστειο Μεθάνων  

Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”, Op. 96 Antonin Dvorak Κουιντέτο εγχόρδων σε ρε μείζονα, Κ. 593 Mozart

Χώρος διεξαγωγής: Ανοιχτό θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019, 21:00 Γαλατάς  

Πιάνο τρίο No.3 σε σολ ελάσσονα, Op. 110 Schumann Πιάνο τρίο No. 2 σε μι ύφεση μείζονα, D. 929 Schubert

Χώρος διεξαγωγής: Γυμνάσιο Γαλατά

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 21:00 Πόρος  

Ντουέτο για βιολί και βιόλα (1938) Σκαλκώτας Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”,Op. 96 Antonin Dvorak Σεξτέτο εγχόρδων Νο. 2 σε σολ μείζονα, Op. 36 Brahms

Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Συγγρού

Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019, 21:00 Ύδρα

Πιάνο τρίο No. 2 σε μι ύφεση μείζονα, D. 929 Schubert Ντουέτο για βιολί και βιόλα (1938)  Σκαλκώτας Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”, Op. 96 Antonin Dvorak

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019, 21:00 Ύδρα

Κουιντέτο εγχόρδων σε ρε μείζονα, Κ. 593 Mozart Πιάνο τρίο No.3 σε σολ ελάσσονα, Op. 110 Schumann Σεξτέτο εγχόρδων Νο. 2 σε σολ ελάσσονα, Op. 36 Brahms

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Γιάννης Αγρανιώτης, Francis Kefford Συμμετέχοντες Μουσικοί: Βιολί:Benjamin Bowman, Sini Simonen, Γιάννης Αγρανιώτης Βιόλα: Francis Kefford, Kana Sugimura Tσέλο:Julian Arp, Andrew Joyce Πιάνο: Noam Greenberg 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *