Διανομή πασχαλινών δεμάτων αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Επτά χιλιάδες πασχαλινά δέματα αγάπης, προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μοίρασαν σήμερα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, σε οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο εκπρόσωπος του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Καραϊσκάκης Α.Ε.» κ. Βασίλης Βασιλειάδης.

Συγκεκριμένα, τα χιλιάδες δέματα αγάπης που προσφέρθηκαν σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς περιείχαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Η Εκκλησία είναι μία μεγάλη αγκαλιά επάνω στην φλεγομένη μας Γη. Ο Πειραιάς, η ναύλοχος πόλις, το πρώτο λιμάνι της χώρας, ακριβώς αυτό το μήνυμα προσπαθεί να το μεταλαμπαδεύσει σε πράξη ζωής και μαζί με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον ευπατρίδη Πρόεδρό του κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, μεγάλο ευεργέτη της πόλης και της Μητροπόλεως Πειραιώς, ακριβώς αυτή την πραγματικότητα της μεγάλης αγάπης την υλοποιεί στην καθημερινή προσφορά στοργής και συσσιτίων σε ανήμπορους και ανέστιους ανθρώπους, που φτάνουν στον Πειραιά απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης μας. Εύχομαι χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση, με υγεία και δύναμη».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Σταθερά ο Ολυμπιακός είναι δίπλα στην κοινωνία του Πειραιά και ευρύτερα, πόσο μάλλον τα τελευταία εννέα χρόνια, όπου στη Δημοτική Αρχή έχουμε τη χαρά να συμμετέχει ο Πρόεδρος της ΠΑΕ και πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Μαρινάκης, καθώς κι άλλα μέλη της διοίκησης του δήμου που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον Ολυμπιακό.

Σε μία συμμαχία του Δήμου Πειραιά, της Μητρόπολής μας και του Ολυμπιακού, είμαστε εδώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπως κάθε χρόνο, για να μοιράσουμε τα γεύματα αγάπης σε Πειραιώτες που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Πειραιά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου  πραγματοποιεί διανομή τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας, μέσα από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και από τον εθελοντισμό.

Μακάρι να μην υπήρχε ανάγκη και ο κάθε πολίτης να είχε το εισόδημα εκείνο που να μην χρειάζεται να προστρέξει στις εκκλησίες ή σε άλλες δομές για να βρει ένα γεύμα, όμως όσο υπάρχει αυτή η ανάγκη πρέπει να είμαστε δίπλα σε όσους χρειάζονται βοήθεια. Το αποδεικνύουμε έμπρακτα σήμερα εδώ ενόψει του Πάσχα, κάνοντας πράξη τα βασικά μηνύματα αυτής της μεγάλης γιορτής, την αγάπη και την αλληλεγγύη».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Καραϊσκάκης Α.Ε.» κ. Βασίλης Βασιλειάδης, ο οποίος εκπροσώπησε  τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, επιταγή εκ μέρους του για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου  της Πειραϊκής Εκκλησίας.  Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, είπε:

«Σας φέρνω από τον κύριο Μαρινάκη τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού μία επιταγή για το πασχαλινό γεύμα των ανήμπορων συμπολιτών μας, αλλά και τέσσερις επιταγές για τους άμισθους ιερείς που δίνουμε κάθε μήνα, όπως ξέρετε έχουμε υπερβεί στη μισθοδοσία τις 350.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, δίνονται στον Δήμο Πειραιά όπως γνωρίζει και ο Δήμαρχος Πειραιά και Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Μώραλης εκατοντάδες χαρτοκιβώτια τροφίμων για την ανακούφιση των ανήμπορων συμπολιτών μας».

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος   Προσόδων και Εµπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης.

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του Ολυμπιακού U23 κ. Γιάννης Μανιάτης και οι ποδοσφαιριστές κ.κ. Απόστολος  Αποστολόπουλος και Γιώργος Μαρίνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *