Διανομή τροφίμων & ειδών 1ης ανάγκης σε 11.174 ευπαθείς οικογένειες που διαμένουν σε Δήμους της ΠΕ Πειραιώς & Νήσων

Σε εξέλιξη η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 11.174 ωφελούμενους στις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ

Γ. Πατούλης: «Καθήκον και προτεραιότητά μας ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο η έμπρακτη στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας. Κανένας πολίτης δεν είναι μόνος»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 11.174 οικογένειες που διαμένουν σε Δήμους της Π.Ε Πειραιώς και Νήσων και ανήκουν σε ευπαθείς  κοινωνικές ομάδες.

Η διανομή γίνεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία και με τους Δήμους.

Ειδικότερα διανεμήθηκαν  είδη πρώτης ανάγκης (είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, νωπά είδη και είδη οπωροπωλείου) με αποδέκτες ωφελούμενους, στην Ι.Μ. Νίκαιας στις 2/12/2020, στο Κερατσίνι στις 3-4/12/2020, στον Πειραιά από 7-9/12/2020, στον Κορυδαλλό στις 10/12/2020, στις Σπέτσες και στην Αίγινα στις 11/12/2020, στην Νίκαια  από τις 14-16/12/2020, στο  Πέραμα και στην Σαλαμίνα στις 17/12/2020. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί  στις 21/12/2020 με τις διανομές στα Κύθηρα, στο Αγκίστρι, στον Πόρο και στην Τροιζηνία.

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των ωφελουμένων, οι διανομές εναρμονίστηκαν με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εφαρμόστηκαν όλα τα δυνατά  μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού – covid 19, τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις και δεν υπήρξε συνωστισμός.

Το (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας. Η Περιφέρεια Αττικής είναι ο Επικεφαλής Εταίρος και  φέρει την ευθύνη για την υλοποίηση της Πράξης για 4 Κοινωνικές Συμπράξεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των ευάλωτων συμπολιτών μας αξιοποιώντας στο μέγιστο ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.  Καθήκον και προτεραιότητά  μας ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι η έμπρακτη στήριξη των πιο αδύναμων συνανθρώπων μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους και με άλλες δράσεις έτσι ώστε κανένας πολίτης να μη νιώθει μόνος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *