Σε αίθουσες που παραχωρεί ο ΟΛΠ θα εγκατασταθούν υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για ελέγχους Covid-19

Σε αίθουσες που παραχωρεί ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) θα εγκατασταθούν υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να πραγματοποιούν ελέγχους για τον Covid-19 σε ταξιδιώτες κρουαζιέρας, κατόπιν σχετικού συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του ΟΛΠ Yu Zenggang

Γ. Πατούλης: «Απόλυτη προτεραιότητά μας αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι η προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, στηρίζοντας ταυτόχρονα έμπρακτα και την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Αττική»

Την παραχώρηση τριών αιθουσών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς από τον ΟΛΠ στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να εγκατασταθούν υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για τη διενέργεια ελέγχων για τον Covid-19 σε ταξιδιώτες κρουαζιέρας, προβλέπει σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο  Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΛΠ Yu Zenggang.

Στόχος είναι, όπως επεσήμαναν οι κύριοι Πατούλης και Zenggang, η καλύτερη προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των ταξιδιωτών κρουαζιέρας, μέσα από την εντατικοποίηση των ελέγχων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και ταυτόχρονα η έμπρακτη στήριξη της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας, που αποδίδει πολλά τουριστικά και οικονομικά οφέλη στην Αττική.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Συμφώνου ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τους χώρους του ΟΛΠ όπου θα εγκατασταθεί το επιστημονικό προσωπικό των υγειονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με το Σύμφωνο Συνεργασίας, ο ΟΛΠ αναλαμβάνει να προσφέρει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό στις αίθουσες, τον οποίο θα αξιοποιήσει το επιστημονικό προσωπικό της Περιφέρειας Αττικής για την υγειονομική επίβλεψη της κρουαζιέρας.

Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που εγκαθιστά τέτοια δομή στην πρώτη πύλη της χώρας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλύτερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής και ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από φορείς της αυτοδιοίκησης της χώρας για την μεταφορά τεχνογνωσίας, προκειμένου να αναπτυχθούν και άλλες αντίστοιχες δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στην τελετή υπογραφής του Συμφώνου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, παραβρέθηκαν επίσης οι Deputy CEO του ΟΛΠ Capt. WengLin και Α. Καρακώστας, ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του ΟΛΠ Ν. Δεμενόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, η Προϊσταμένη Γ. Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Α. Μεγάλου και ο Διευθυντής Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων Χ. Βασιλείου.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του ΟΛΠ κ. Yu Zenggang για την παραχώρηση των αιθουσών, κάνοντας λόγο για μία σημαντική πρωτοβουλία που θα συμβάλλει στην καλύτερη προάσπιση της υγείας των ταξιδιωτών κρουαζιέρας αλλά και των πολιτών της Αττικής, τονίζοντας ότι αυτό είναι το ζητούμενο και η κεντρική προτεραιότητα της διοίκησης, αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Σε δηλώσεις του τόνισε:

«Η συνεργασία μας με τον ΟΛΠ έρχεται ως αποτέλεσμα της εποικοδομητικής σχέσης που έχουμε αναπτύξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα αλλά κυρίως ενισχύθηκε λόγω των υγειονομικών αναγκών που έχουν προκύψει στο Λιμάνι του Πειραιά, εξαιτίας της πανδημίας.  Στόχος μας είναι, μέσα από αυτή τη συνεργασία να προασπίσουμε της ασφάλεια των ταξιδιωτών στην πρώτη πύλη της χώρας, στηρίζοντας ταυτόχρονα και την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να διαθέτουμε τα απαραίτητα εργαλεία για την αποτελεσματική υγειονομική θωράκιση της Αττικής αλλά και να τηρούμε τους απαραίτητους κανόνες  για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό έχει μεγάλη αξία η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΟΛΠ, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΛΠ Yu Zenggang τόνισε τα εξής:

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη σημερινή σας παρουσία στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ. Είναι μεγάλη μας χαρά που μπορούμε να κάνουμε κάτι για να συμβάλλουμε στη διαχείριση της κρίσιμης υγειονομικής κατάστασης, παραχωρώντας σας χώρους για την εγκατάσταση των υγειονομικών σας υπηρεσιών.

Ο στόχος μας είναι κοινός. Η πρωτοβουλία αυτή που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά πως κύριο μέλημα μας ήταν και παραμένει η διασφάλιση και προστασία της υγείας όλων των επισκεπτών και εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι χαρά μας που μπορούμε σήμερα να υπογράψουμε αυτή τη συνεργασία. Θα βάλουμε σημαντικές βάσεις για να διασφαλίσουμε την υγεία όλων των πολιτών που ταξιδεύουν μέσω του λιμανιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *