14 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Εκδηλώσεις Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά & Νήσων

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

ΦΩΤΑΦΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΎ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΕ, ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ!

Ο Δήμος Πειραιά, ανταποκρινόμενος θετικά σε σχετικό αίτημα του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη  Πειραιά και Νήσων , συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη και θα φωταγωγήσει, συμβολικά, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, στις 18.30, το ρολόι στο γραφικό Πασαλιμάνι, με το μπλε, το διεθνές χρώμα του Διαβήτη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα βρίσκεται απέναντι από το ρολόι, στην πλατεία Κανάρη από τις 16.00 έως τις 20.00 στο πλαίσιο ενημερωτικής δράσης για τον Σ.Δ. στους περαστικούς συμπολίτες μας.

Την ενέργεια αυτή καθώς και τη φωταγώγηση του ρολογιού θα συνοδεύει μουσική μπάντα , που θα μας ταξιδέψει με τις μελωδίες της στις γειτονιές του Πειραιά και όχι μόνο!

Σας προσκαλούμε να έρθετε κοντά μας και όλοι μαζί να προβάλλουμε και να υποστηρίξουμε το μήνυμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη ,που είναι η προτροπή και η ανάγκη για ΄΄Πρόσβαση όλων των πασχόντων στη φροντίδα του Διαβήτη΄΄

Αν υπήρξε κάποια στιγμή , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη, που ήταν η καταλληλότερη για να επικεντρωθεί η προσοχή στον Διαβήτη, αυτή είναι τώρα!

Αν όχι τώρα, πότε;

Σας περιμένουμε!!!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί από καρδιάς τον Δήμαρχο της πόλης, τον κο Γιάννη Μώραλη, τον Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου κο Γρηγόρη Καψοκόλη και τους συνεργάτες τους για την ολοπρόθυμη ανταπόκριση και την υποστήριξη των συμβολικών μας ενεργειών, που εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας και στοχεύουν στην αφύπνιση, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού, έναντι της σύγχρονης πανδημίας, του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ιστορικό του Συλλόγου:

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων ιδρύθηκε το 1993 από την αείμνηστη Κατερίνα Κουλουρίδου με σκοπό να ενώσει τους ανθρώπους με διαβήτη, να προαγάγει την υγεία και τα δικαιώματα τους.

Από τότε μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται οργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων με θέμα την διάγνωση και την αντιμετώπιση του Σ.Δ.

Παράλληλα οργανώνει ομάδες, σεμινάρια και ημερίδες με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση των ατόμων με Σ.Δ. και ταυτόχρονα εντοπίζει προβλήματα και προωθεί συστηματικά λύσεις για τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων με Σ.Δ.

Ο Σύλλογος, συμμετέχοντας ενεργά στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σ.Δ. (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), αγωνίζεται αδιάκοπα για την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών και των παροχών υγείας στους ανθρώπους με διαβήτη όχι μόνο στον Πειραιά , την ευρύτερη περιοχή του και στα νησιά , αλλά και σε Πανελλήνια κλίμακα.

Η μεγάλη προσπάθεια του Συλλόγου επικεντρώνεται στον παρακάτω στόχο:

Να βοηθήσει τον άνθρωπο να ζει ΜΕ τον διαβήτη και όχι Γ Ι Α τον διαβήτη

Δείτε περισσότερα:

https://www.facebook.com/syllogosdiavitipeiraia

210 4185 148 , 210 4181 632

Αποστολή μηνύματος

gemistougolfo@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.