1ο Πανηγυρικό Forum Εθελοντισμού

Τε μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής μετά από το κάλεσμα της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Εθελοντισμού Αττικής κας Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη, συγκεντρώθηκαν χθες στα γραφεία στον Πειραιά για να συζητήσουν και οργανώσουν το 1ο  Πανηγυρικό Forum Εθελοντισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ) την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019.

Η μεγαλειώδης αυτή διοργάνωση που περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα ενταχθεί στα πλαίσια δράσεων εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής και η ημερομηνία διεξαγωγής της δεν είναι τυχαία καθώς συμπίπτει με τη Διεθνή ημέρα εθελοντισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη!

Αναμένεται πλήθος κόσμου καθώς στη χώρα μας η εθελοντική προσφορά διευρύνεται διαρκώς και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας όπως είναι εκστρατείες για την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας, των ασθενειών, του αναλφαβητισμού, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και των διακρίσεων κατά των γυναικών.

Θα προβληθεί και συζητηθεί όχι μόνο η προβολή του έργου των εθελοντών αλλά θα παροτρύνεται και ο κόσμος να συμμετάσχει στον όμορφο αυτό κόσμο.

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού Αττικής κα Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη σε δήλωσή της ανέφερε:

«Χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού αποτελεί η στήριξη του θεσμού του εθελοντισμού.

Η αξία του εθελοντισμού,  αποτελεί την υγιή αντίδραση της κοινωνίας στα φαινόμενα της αδράνειας. Το εθελοντικό κίνημα αποτελεί δύναμη ελπίδας για το μέλλον μας και βοήθεια στην επίλυση προβλημάτων του τόπου μας. Ο εθελοντισμός είναι δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας και μέσο βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να το στηρίξουμε καθώς λειτουργεί ως δομή στήριξης και στρατηγικός κόμβος συνεργασίας και δράσης με όλους τους φορείς κοινωνικής φροντίδας,»

Αναφερόμενη στην εκδήλωση τόνισε:

«Να περιμένετε κάτι μοναδικό!!! Θα περιλαμβάνει συζητήσεις και master classes με κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα του εθελοντισμού, εξειδικευμένα τμήματα για τον προσδιορισμό βασικών προβλημάτων στην κοινωνία και πιθανή εθελοντική βοήθεια για την επίλυσή τους, συνεδρίαση για τη δικτύωση και διεθνή συνεργασία, έκθεση κοινωνικών οργανισμών και κοινωνικών πρωτοβουλιών.

Save the Date!!! Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019.

Τα καλύτερα έπονται …»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.