Σύλλογος Παραδοσιακών και Μοντέρνων Χορών – ΗΓΕΧΟΡΟΣ

“Χορός”… Μια λέξη μικρή με τόση μεγάλη διαχρονική αξία. Μια μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Ένας πολύ σημαντικός τομέας της πολιτισμικής μας κληρονομιάς είναι τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του λαού μας. Οι λέξεις αυτές συνδέονται στενά μεταξύ τους και συμπληρώνουν η μία την άλλη.

Τα ήθη είναι οι αντιλήψεις, “οι άγραφοι νόμοι” κάθε κοινωνίας, ενώ τα έθιμα είναι οι πράξεις με τις οποίες εκφράζονται οι αντιλήψεις αυτές. Όταν τα έθιμα επαναλαμβάνονται σταθερά από γενιά σε γενιά, δημιουργούνται οι παραδόσεις.

Όλα αυτά λοιπόν μαζί, μέσα από την πολυετή ενασχόληση μας με τον παραδοσιακό χορό και μουσική αντίστοιχα μας έδωσε το ερέθισμα/κίνητρο της ίδρυσης ενός Συλλόγου που βασικός του γνώμονας θα είναι μέσα από την διδασκαλία των παραδοσιακών χορών να κατανοήσουν τα μέλη και να μεταφέρουν στον υπόλοιπο κόσμο, τη σημασία της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και τις δυνατότητες αξιοποίησης της στην εποχή μας.

Ιδρυτές, δύο άνθρωποι που με την πολυετή τους επαφή και απόφοιτοι της Δώρας Στράτου, από διάφορα πόστα, με την ελληνική λαϊκή παράδοση αποφάσισαν σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς να κάνουν αυτό το μεγάλο βήμα…

Ο Κώστας Τουλάτος και ο Βασίλης Καταομήτρος ελπίζουν και εύχονται σε μια υγιή συνεργασία με όλους εσάς που θα σταθούν δίπλα τους σε αυτό το δύσκολο έργο. Κοινός στόχος και σκοπός όλων είναι η υγιή διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Χορός & Παράδοση!!!

Άρρηκτα συνδεδεμένες ως έννοιες, αποτελούν σημαντικούς τομείς της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, ικανούς να γεννήσουν και να κρατήσουν αναλλοίωτα τα ήθη και τα έθιμα που διαρκούν μέχρι και σήμερα.

Στο Σύλλογο μας λειτουργούν τμήματα:

  • Παραδοσιακών χορών αρχαρίων παίδων – εφήβων – ενηλίκων
  • Παραδοσιακών χορών τμήμα παραστάσεων
  • Λαϊκών και Κρητικών χορών
  • Ευρωπαϊκών χορών & Latin
  • Zumba / Hip Hop

….. μόνο με 15€ το μήνα (Ετήσια συνδρομή)

facebook-button

Πρόσωπο επαφής: Τουλάτος Κων/νος
Οδός: Αγίου Όρους 7
Τ.Κ.: 18545
Πόλη: Πειραιάς Αγία Σοφία)
Τηλέφωνο: 211 4092245
Τηλέφωνο 2: 6949 291908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *