Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός στους Νέους

Οι Νέοι του Θρύλου νίκησαν με 4-0 τον Βόλο εκτός έδρας και στέφθηκαν πρωταθλητές.

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού μετά την άνετη νίκη της απέναντι στον Βόλο εκτός έδρας με 4-0, κατέκτησε  το Πρωτάθλημα Ελλάδας Νέων για την περίοδο 2022-2023 μετά από έξι χρόνια.

Να σημειωθεί πως αυτό είναι το 6ο πρωτάθλημα Νέων που κατακτά η Ακαδημία του Θρύλου σε επίπεδο Super League, ενώ την επόμενη χρονιά η ομάδα θα αγωνιστεί στο UEFA Youth League.

Οι «ερυθρόλευκοι» που χρειάζονταν μόλις έναν βαθμό για να στεφθούν πρωταθλητές μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ στο 5ο λεπτό όταν ο Χαραλαμπόγλου υποδέχθηκε την κάθετη του Παπακανέλλου και με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε δυο σημαντικές ευκαιρίες με τα σουτ των Χ. Κωστούλα και Παπακανέλλου μα σταματάνε πάνω στους αμυντικούς.

Στο 18’ ο Αρσενίδης έδωσε την μπάλα στον Χ. Κωστούλα, ο οποίος με όμορφο πλασέ έκανε το 0-2.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μουζακίτης σέντραρε από αριστερά η κεφάλια του Χαραλαμπόγλου όμως πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία.

Στο 27’ ο Ολυμπιακός που συνέχισε να είναι πιεστικός κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν ο Παπακανέλλος μετά από ατομική ενέργεια πλάσαρε σωστά για το 0-3 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα στο χώρο του κέντρου.

Η ομάδα του Πειραιά είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει τέσσερα τα τέρματα της στο 66’, όταν ο Πατήρας ανατράπηκε από αντίπαλο αμυντικό και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καλογερόπουλος, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ.

Το τελικό 0-4 για τον Ολυμπιακό πέτυχε στο τελευταίο λεπτό ο Καλογερόπουλος που μετά από τη σέντρα του Μουζακίτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος που ήταν προπονητής από την αρχή της χρονιάς και αναβαθμίστηκε στην πρώτη ομάδα οδήγησε τους Νέους του Θρύλου στην κατάκτηση του τίτλου μετά από έξι χρόνια. Έτσι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η φετινή σεζόν πραγματοποιώντας μια σπουδαία ανατροπή, καθώς να σημειωθεί πως στο τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα βρισκόταν 8 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Βόλος:Καλαμπουκάς, Γαβριηλίδης, Μαλαμούλης, Τριανταφύλλου, Ζαχαρούλης, Αιχμαλωτίδης, Στεργίου, Κύρκος, Τουλουμενίδης, Παπαθανασίου, Σίμος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαδούδης, Αρσενίδης, Ρέτσος (81′ Πρεκατές), Καλογερόπουλος, Κ. Κωστούλας, Φρέρης (60′ Σταυρόπουλος), Κουτσογούλας, Μουζακίτης, Χαραλαμπόγλου (71′ Προκοπίου), Παπακανέλλος (60′ Πατήρας), Χ. Κωστούλας (60′ Μοίρας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *