Παρουσίαση του Νέου Ραδιοφωνικού Προγράμματος & της νέας Ιστοσελίδας της Πειραϊκής Εκκλησίας

Στο κατάμεστο από ακροατές και φίλους της Πειραϊκής Εκκλησίας παρουσιάστηκε σήμερα Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, το νέο πρόγραμμα του Ραδιοφώνου που μιλάει στην ψυχή μας και η νέα ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (imp.gr).

Στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Μητροπόλεως Πειραιώς οι επισκέπτες με απλό και γρήγορο τρόπο θα μπορούν να ενημερώνονται τόσο για θέματα που αφορούν την τοπική μας Εκκλησία όσο και να λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες.

Η Πειραϊκή Εκκλησία, ο πρώτος Εκκλησιαστικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της χώρας,  βαδίζοντας στην τέταρτη δεκαετία συνεχούς παρουσίας του, με τις ευχές και την πνευματική καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφειμ αλλά και τις προσευχές όλων των ακροατών, για μια ακόμη χρονιά συνεχίζει την προσπάθεια μετάδοσης, μέσα από το πρόγραμμα του, της Αλήθειας του Ευαγγελίου και των Δογμάτων της Ορθοδόξου Πίστεώς μας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς αναφέρθηκε στην σημασία της αδιάκοπης λειτουργίας του Ραδιοφώνου που μιλάει στις ψυχές όλων των ακροατών του και που αποτελεί παρηγοριά και ελπίδα.

Τόνισε πως η λειτουργία του ραδιοφωνικού μας Σταθμού αποτελεί ένα σύγχρονο θαύμα, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι συμβάλουν σε αυτή την Ιεραποστολική προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησία, η οποία πριν από λίγες ημέρες (30.10.2019) συμπλήρωσε 31 χρόνια ζωής και λειτουργίας.

Ευχαρίστησε θερμά όλους τους παραγωγούς του ραδιοφωνικού μας σταθμού οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρονται και φυσικά τους εκατοντάδες χιλιάδες ανά τον κόσμο ακροατές οι οποίοι στηρίζουν με κάθε τρόπο την λειτουργία του.

Τέλος, επεσήμανε ότι η «Πειραϊκή Εκκλησία» η οποία βρίσκεται στην αρχή της τέταρτης δεκαετίας της θα, παραμείνει με λόγο καθαρά Εκκλησιαστικό, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς φονταμενταλισμούς, μεταδίδοντας στους εγγύς και τους μακράν λόγο Ιησού Χριστού.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ.Γιώργος Καλαντζής ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ.Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ.Καλαντζής αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της παρουσίας ενός Εκκλησιαστικού Ραδιοφωνικού Σταθμού και συγκεκριμένα της Πειραϊκής Εκκλησίας, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του για το τόσο σημαντικό και σπουδαίο έργο που επιτελείται μέσω των ερτζιανών και του διαδικτύου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος απένειμε τιμητική διάκριση στον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων romfea.gr κ.Αιμίλιο Πολυγένη για την προσφορά του στην Εκκλησιαστική Δημοσιογραφία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «διακονεί με πολύ επίγνωση την Εκκλησία μέσα από το μετερίζι της Εκκλησιαστική ειδησεογραφίας. Χωρίς φονταμεταλιστικές εκρήξεις, χωρίς ιδιοτελείς σκέψεις, ανόθευτα, ειλικρινέστατα, με πολύ αγάπη, πολύ σεβασμό στα πρόσωπα και στο θεσμό της Εκκλησίας».

«Μέσα από την Εκκλησιαστική δημοσιογραφία, μας προσφέρει την κοινωνία των προσώπων και την ενότητα μας» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας ότι «η Ρomfea.gr έχει κατορθώσει να είναι ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο αλήθειας, Ευαγγελικής πιστότητας και πολλής αγάπης. Τον συγχαίρουμε λοιπόν για όλα αυτά, γιατί είναι πρωτοπόρος και συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος. Αρκεί μια πορεία μέσα στο διαδίκτυο για να επιβεβαιωθούν αυτοί οι ταπεινοί μου λόγοι», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Ευχαριστώντας από την πλευρά του τον Σεβασμιώτατο ο κ.Πολυγένης, εξέφρασε την συγκίνησή του για την εκδήλωση αυτής της αγάπης, ανακοινώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί μόνιμο banner της Πειραϊκής Εκκλησίας στην αρχική σελίδα του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου, προκειμένου και οι αναγνώστες της Ρομφέας να μπορούν να ακούν το πρόγραμμα του ραδιοφώνου που μιλάει στην ψυχή μας.

Τέλος, απευθυνόμενος προς όλους, ο κ.Πολυγένης υπογράμμισε με έμφαση ότι «αποτελεί μεγάλη Ευλογία για τους Έλληνες αλλά και τις ημέρες που βιώνουμε η στεντόρεια φωνή του Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ».

Νωρίτερα, τελέστηκε  Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς και αρτοκλασία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ και τέθηκε σε προσκύνηση Ιερό Σέβασμα του προστάτη Αγίου της Πειραϊκής Εκκλησίας Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από την Ερωφίλη, την Αφεντούλα Ραζέλη και το Συγκρότημα «Σμύρνα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *