Πανηγυρική εορτή του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Πειραιά

Την Τρίτη 19 Ιουλίου και την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, εόρταζε ο ιερός Ναός Προφήτη Ηλία Καστέλλας Πειραιά. Τρίτη 19 Ιουλίου ώρα 7μμ, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας. Τετάρτη 20 Ιουλίου το πρωΐ, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία και το απόγευμα μεθεόρτιος εσπερινός.

Μεγάλη η χάρη και η ευλογία του Αγίου και Προφήτη Ηλία που τον ευλαβούμαστε όλοι και η εκκλησία του βρίσκεται στο ωραιότερο σημείο του Πειραιά, στην γραφική Καστέλλα.

Προσήλθαμε και μεις να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες, την παραμονή της γιορτής το απόγευμα, να ανάψουμε ο κεράκι μας και να παρακαλέσουμε τον Άγιο να μας έχει καλά.

Γεμάτος ο Ναός μέσα και έξω με πιστούς απ’ όλο το λεκανοπέδιο, που ευλαβούνται και αγαπούν τον Προφήτη Ηλία.

Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελο π. Νήφωνα, πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης,

Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Χαράλαμπο Κολτουκτσόγλου, εφημέριο του Ιερού ναού του Προφήτη Ηλία και ευλόγησε το Κιβούριο του Ιερού, της Αγίας Τράπεζας, το οποίο δώρισε ευλαβής πιστός.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά συνόδεψε μελωδικά την ιερά περιφορά και νέοι της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» παραστάθηκαν τιμητικά στην Ιερά Εικόνα του Αγίου και προφήτη Ηλία.

Φωνή των Πειραιωτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *