Ν. Μανωλάκος: Ο Πειραιάς δεν μιλά απλώς στην καρδιά μας. Είναι κύτταρό της

Ο Αντιστράτηγος ε.α. και Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων μιλά στο «Ζω στον Πειραιά»,  ενόψει των επερχόμενων εκλογών, για τις σταθερές αξίες που τον ενώνουν με τους συμπολίτες.

«Θέλω οι πολίτες να επιλέγουν τους βουλευτές τους με αυστηρά κριτήρια. Να θυμούνται ποιοι είναι σταθερά δίπλα τους καθ΄όλη τη διάρκεια της τετραετίας», τονίζει.

Κύριε Μανωλάκο, κατέρχεστε στις εκλογές με σύνθημα «Σταθερή Αξία ο Πειραιάς και τα Νησιά μας». Προβάλλετε την εντοπιότητά σας ως κριτήριο να σας ψηφίσουν;

Προτάσσω τις αξίες για τις οποίες πολιτεύομαι. Αυτές για τις οποίες δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να διεκδικώ με την ίδια επιμονή. Ο Πειραιάς και τα νησιά μας, δεν είναι μόνο λέξεις και τοποθεσίες. Μέσα τους συμπυκνώνουν τα ιδιαίτερα και μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των κατοίκων, αλλά  την καθημερινότητα, τον τρόπο που ζούμε και κινούμαστε.

Ο Πειραιάς, η Αίγινα, τα Κύθηρα, το Αγκίστρι και ο Πόρος, οι Σπέτσες, η Ύδρα, η Τροιζηνία δεν μιλούν απλώς στην καρδιά μας. Είναι κύτταρό της.  Γι’ αυτό τον χαρακτηρίζω σταθερή αξία.

Ποιες άλλες είναι οι σταθερές αξίες που μοιράζεστε με τους πολίτες;

Οι δεσμοί που μας ενώνουν. Η Πατρίδα μας,  η ιστορία της και οι αρχές που πήραμε από τους γονείς και τους παππούδες μας. Ο σεβασμός στην οικογένεια. Η Πίστη μας στον Θεό και η ελπίδα που εκπορεύεται από αυτήν. Η ειλικρίνεια. Οι παραδόσεις και τα ήθη μας. Η σκληρή εργατικότητα και ο καθημερινός αγώνας για το ζην και ευ ζην.

Ο Βουλευτής έχει επαφή με την κοινωνία;

Εξαρτάται από τον βουλευτή και τα κίνητρα με τα οποία πολιτεύεται. Μην κοροϊδευόμαστε, υπάρχουν και οι πολιτικοί που εμφανίζονται κάθε προεκλογική περίοδο στις περιφέρειές τους, ενώ το προηγούμενο διάστημα ζουν, κινούνται σε άλλες περιοχές.

Για παράδειγμα, ζητούν τον σταυρό σε κάποιο χωριό και στηρίζουν την τοπική οικονομία διάφορων αθηναϊκών συνοικιών γιατί εκεί είναι τα σπίτια τους. Αυτό το είδος βουλευτών δεν έχει την παραμικρή επαφή με την κοινωνία.

Σας το λέω με βεβαιότητα. Άλλωστε, προκύπτει από τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή. Δεν έχουν ιδέα και εικόνα. Δεν έχουν κάνει καμία ερώτηση ή αναφορά για τις περιοχές που υποτίθεται είναι οι τόποι τους.

Στον αντίποδα, υπάρχουν οι βουλευτές που πολιτεύονται εκεί που όντως ζουν. Σε αυτούς ανήκω κι εγώ. Τη δική μας κατηγορία λοιπόν τη συναντάτε οποιαδήποτε ώρα και μέρα, σε οποιοδήποτε σημείο. Απλώς, δεν γίνεται να μην έχουμε επαφή με την κοινωνία.

Για ποιον λόγο να δώσουν τον σταυρό τους σ’ εσάς οι συμπολίτες μας;

Εγώ επιθυμώ οι πολίτες να ψηφίζουμε βάσει πολιτικών χαρακτηριστικών.

Θέλω οι πολίτες να επιλέγουν τους βουλευτές τους με αυστηρά κριτήρια. Να θυμούνται ποιοι είναι σταθερά δίπλα τους καθ΄όλη τη διάρκεια της τετραετίας.

Οι πολίτες οφείλουν -για το δικός τους όφελος- να αντιλαμβάνονται ότι με την ψήφο τους δίνουν δύναμη στην εκπροσώπησή του μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Α’ Πειραιώς. Πιστεύετε ότι αυτό θα επηρεάσει τους πολίτες;

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την περιφέρειά μας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανεβάσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας.

Επιτρέψτε μου να σας πω επειδή είμαι συνεχώς στους δρόμους ότι οι συμπολίτες μας, ιδίως οι άνθρωποι στα νησιά, δεν έχουν ξεχάσει ούτε την υπερφορολόγηση, ούτε τα capital controls. Και η υποψηφιότητα Τσίπρα βοήθησε πολλούς αναποφάσιστους να αποφασίσουν ότι δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Κύριε Μανωλάκο, σας ευχαριστούμε! Καλή επιτυχία στον αγώνα σας.

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ!

Νίκος Μανωλάκος

Αντιστράτηγος ΕΑ

Βουλευτής ΝΔ Α’ Περιραιώς & Νήσων

*Η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου, ώρα 18:30 στην πλατεία Κοραή (Δημαρχείο Πειραιά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *