Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά: Ίδρυση Τράπεζας Αίματος “Αλέξανδρος Σταματιάδης”

Στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, ιδρύεται η Τράπεζα Αίματος της Λέσχης με την διακριτική ονομασία Αλέξανδρος Σταματιάδης, στη μνήμη του εκλιπόντος μέλους της, υπό την αιγίδα της Τράπεζας Αίματος Δημήτρης Βλων.

Με το αιματολογικό της αποθεματικό, η Τράπεζα Αίματος θα εξυπηρετεί ΑΜΕΣΑ βάση κανονισμού, με ένα τηλεφώνημα καθόλο το 24ωρο, τις ανάγκες για αίμα και αιμοπετάλια των οικογενειών και των συνεργατών των μελών της αλλά και γενικότερα πασχόντων συνανθρώπων μας.

Οι τρόποι που θα μπορείτε να δώσετε Αίμα, Πλάσμα ή Αιμοπετάλια στην Τράπεζα Αίματος Αλέξανδρος Σταματιάδης και να σώσετε μία ζωή είναι οι ακόλουθοι:

Α) Με επίσκεψή σας σε οποιοδήποτε νοσοκομείο δηλώνοντας πως το αίμα σας προορίζεται για την Τράπεζα Αίματος Αλέξανδρος Σταματιάδης.

Β) Με δική σας κλήση στην Ν.Λ.Π. ώστε να προσέλθει στην εταιρεία σας κινητή μονάδα αιμοληψίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Σωτηρία και για λογαριασμό της Τράπεζας Αίματος Αλέξανδρος Σταματιάδης.

Γ) Συμμετέχοντας στις ομαδικές Αιμοδοσίες που θα οργανώνει κάθε χρόνο η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.

Προκειμένου να δημιουργηθεί το απαραίτητο αποθεματικό, η Ν.Λ.Π. οργανώνει την 1η ομαδική Αιμοδοσία, προσκαλώντας όλα τα μέλη της, μαζί με το προσωπικό των εταιρειών τους, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, από τις 10.00 έως τις 15.00, στον 9ο όροφο της, αίθουσα «Σταματίου Μάσια Ρέστη».

Έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα καθοδηγεί και εξυπηρετεί τους εθελοντές.

Για περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί ή για τον τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος, τα μέλη μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Διευθυντή της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, κο Ευριπίδη Σαλαπασίδη (τηλ. 210 42 93 606, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο esalapasidis@marine-club.gr) ή να επισκεφτούν τους ιστοτόπους της Λέσχης (www.marine-club.gr) ή της Τράπεζας Αίματος Δημήτρης Βλων (www.vlon.org).

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *