Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος στον Πειραιά

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος στον Πειραιά, με τη συμμετοχή πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, της Δημοτικής Αρχής, της ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος  και πλήθους κόσμου.

Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο κέντρο της πόλης, συγχοροστατούντων: του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς  κ.κ. Σεραφείμ και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος και Χαλκίδος κ.κ.  Συμεών και Χρυσοστόμου,  αντίστοιχα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος. Τη Βουλή εκπροσώπησε η Βουλευτής κα Νόνη Δούνια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για την πόλη μας. Γιορτάζει ο Πολιούχος του Πειραιά Άγιος Σπυρίδων. Η πόλη τίμησε την εορτή του με την καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του, σε μία λαμπρή τελετή, παρουσία του Μητροπολίτη μας και των Μητροπολιτών Χαλκίδος και Φθιώτιδος, της πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας, των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους Πειραιωτών. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν, χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες και  στην πόλη του Πειραιά».

Επίσης, στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος, παρευρέθηκαν:

Οι Βουλευτές κ.κ.: Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Γιάννης Τραγάκης και Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης. Οι Υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος Ιωάννης Αργυράκης και Αλέξανδρος Τσελίκης. Ο Υποδιοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Τσούκας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιώς  Σπυρίδων Ευαγγελίδης.  Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιώς  Ταξίαρχος, Πρωτεσίλαος Κωστάζος.

Ο  Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης. Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

Οι Αντιδήμαρχοι: κυρίες Ανδριάνα Ζαρακέλη και Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου και οι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Καψοκόλης και  Δημήτρης Αράπης. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου και κ.κ. Χαρουτιούν Μαρκαριάν,  Γιώργος  Βίτσας και  Αντώνης Μοραντζής.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς – Πόλη – Πρότυπο» κ. Νίκος Βλαχάκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυριάκος Σιγαλάκος. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας και κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, o Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Χρήστος Μακρής, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Στη διάρκεια της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος παιάνιζαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *