Ικανοποίηση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για τα νέα μέτρα στήριξης

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των νέων μέτρων οικονομικής στήριξης για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους, που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός και εξειδίκευσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς δηλώνει την ικανοποίησή του.

Τόσο η βελτίωση των όρων της  Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όσο και η συνέχισή της, αλλά και η επιδότηση μέρους των παγίων δαπανών, αποτελούν μια σανίδα σωτηρίας στο δοκιμαζόμενο εμπόριο της χώρας. Επιπλέον, το πρόγραμμα Γέφυρα,  η μεταφορά των υποχρεώσεων του Μάρτιου και η απαλλαγή από το βάρος του ενοικίου, δίνουν μια πρόσκαιρη ανάσα στις επιχειρήσεις που στενάζουν από το βάρος των συσσωρευμένων υποχρεώσεων.

Επειδή όμως η κρίση της πανδημίας ολοένα και μεγαλώνει και συνεχίζεται με απρόβλεπτες συνέπειες, απαιτείται συνεχής διάλογος και επανασχεδιασμός των προγραμμάτων στήριξης, καθώς και εμπλουτισμός τους. Είναι αναγκαία η στήριξη στο ζήτημα των ενοικίων, των επιταγών και των παγίων, ώστε οι επιχειρήσεις να επανεκκινήσουν μετά τη κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερα βάρη.

Το ελληνικό εμπόριο με την κατάλληλη στήριξη θα τα καταφέρει να σταθεί όρθιο συνεχίζοντας να αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη, αλλά και «αιμοδότη» της ελληνικής οικονομίας. Αποφασιστικής σημασίας προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η άμεση επαναλειτουργία της αγοράς το επόμενο διάστημα με ασφάλεια, αρχικά με click inside και χωρίς το φόβο της πρακτικής ακορντεόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *