Η νέα υπηρεσία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης «Καίτη Λασκαρίδη» – Παράδοση βιβλίων στο σπίτι

Μια νέα υπηρεσία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης «Καίτη Λασκαρίδη» ξεκινάει τον Φεβρουάριο για τα μέλη της!

Η υπηρεσία «Παράδοση  βιβλίων στο σπίτι» είναι διαθέσιμη σε  όλα τα μέλη της, οι οποίοι είναι κάτοικοι  του Δήμου Πειραιά, που δεν έχουν πρόσβαση στο χώρο της βιβλιοθήκης, λόγω της πανδημίας COVID – 19.

Η βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις και το αναγνωστικό της κοινό θα εξυπηρετείται πλέον μέσα από τη νέα αυτή υπηρεσία.

Σκοπός αυτής της υπηρεσίας είναι να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία και να προσφέρει ψυχαγωγία μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας COVID-19.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να γίνει μέλος της βιβλιοθήκης μπορεί μέσω της ιστοσελίδας να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα http://www.laskaridisfoundation.org/engrafi-melous/, να εγγραφεί και στη συνέχεια σε συνεννόηση με τον βιβλιοθηκονόμο να παραλάβει την κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης.

Ο δανεισμός των  βιβλίων θα  πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής κράτησης  στο email: info@laskaridisfoundation.org ή τηλεφωνικά στο 216 9003700 (εσωτ.140)  και σύμφωνα με τους κάτωθι όρους του δανεισμού:

  • 3 βιβλία για δεκαπέντε ημέρες με δυνατότητα ανανέωσης (τηλεφωνικώς ή μέσω email) για άλλες δεκαπέντε ημέρες.
  • Η παραλαβή και παράδοση των βιβλίων στο σπίτι θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης και προγραμματισμένου ραντεβού με τους υπεύθυνους της δανειστικής βιβλιοθήκης.
  • Τα βιβλία θα παραδίδονται στην εξώπορτα του σπιτιού ή της πολυκατοικίας που διαμένει ο αναγνώστης με όλες τις προφυλάξεις για τη νόσο COVID-19.
  • Τα βιβλία θα παραδίδονται σφραγισμένα σε ειδικές σακούλες και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος θα φέρει γάντια και μάσκα.
  • Ο αναγνώστης για την παραλαβή των βιβλίων θα πρέπει να φοράει επίσης μάσκα και γάντια.
  • Η παράδοση – επιστροφή των βιβλίων θα γίνεται με τους ίδιους όρους.
  • Τα δανειζόμενα βιβλία θα επιστρέφονται σύμφωνα με τις απαραίτητες οδηγίες προφυλάξεις, τα οποία στη συνέχεια θα τοποθετούνται σε ειδικό χώρο για 72 ώρες υπό ειδικές συνθήκες.

Το αναγνωστικό κοινό έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί για τις  πρόσφατες εκδόσεις, τις προτάσεις βιβλίων αλλά και να αναζητήσει ευρύτερη βιβλιογραφία  στον ηλεκτρονικό κατάλογο του OPENABEKT της Δανειστικής Βιβλιοθήκης ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ στο σύνδεσμο: https://klasklib.openabekt.gr/el».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *