Εργασίες καθαρισμού στις παραλίες Βοτσαλάκια & Φρεαττύδα από τον Δήμο Πειραιά

Εργασίες καθαρισμού των παραλιών Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια πραγματοποίησε ο Δήμος Πειραιά για την αισθητική και λειτουργική τους αναβάθμιση και προκειμένου να είναι έτοιμες για να υποδεχθούν δημότες και επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις αυτές, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των περιορισμένων αρμοδιοτήτων του Δήμου, λόγω του χαρακτηρισμού των δύο παραλιών ως αρχαιολογικών χώρων.

Συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν φερτές ύλες και μπάζα που είχαν συσσωρευτεί τους χειμερινούς μήνες, ρίχτηκε άμμος για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση στην παραλία Βοτσαλάκια και έγινε μια γενικότερη διαμόρφωση των δύο παραλιών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης  Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Τις ημέρες αυτές πραγματοποιήθηκαν στις παραλίες της πόλης μας, τη Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια, εργασίες και παρεμβάσεις προκειμένου να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους λουόμενους. Απομακρύνονται φερτές ύλες και μπάζα που είχαν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ρίχνουμε άμμο, όπου χρειάζεται, για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση στην παραλία. Ο Πειραιάς έχει την τύχη να διαθέτει εντός του αστικού του ιστού δύο πραγματικά όμορφες παραλίες, στις οποίες δυστυχώς δεν μπορούμε να παρέμβουμε όσο θα θέλαμε, για να γίνουν ακόμα πιο καθαρές, πιο όμορφες και πιο λειτουργικές, καθώς είναι χαρακτηρισμένες ως αρχαιολογικοί χώροι. Παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε τις εργασίες, ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όλο το καλοκαίρι, που τις επιλέγουν πολλοί δημότες και επισκέπτες».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας-Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι ο  Δήμος Πειραιά υλοποιεί παρεμβάσεις  στις  παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια, προκειμένου να είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τους δημότες και τους επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, απομακρύνθηκαν φερτές ύλες και μπάζα που είχαν  συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα και  ρίχτηκε άμμος για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση προς την  παραλία.

«Στο μέτρο του εφικτού και σ΄ αυτό που μάς επιτρέπεται, δημιουργούμε τέτοιες συνθήκες, ώστε να μπορούν οι δημότες μας και οι επισκέπτες να κάνουν το μπάνιο τους στις παραλίες του Πειραιά», τόνισε ο κ. Αργουδέλης.

Video με δηλώσεις: https://bit.ly/2SeJiBE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *