Επίσκεψη σε έργα αναβάθμισης του Τζάνειου από την Αντιπ/ρχη Πειραιά Στ. Αντωνάκου

Το έργο της αναδιαρρύθμισης και ανακαίνισης του 1ου ορόφου του Τζανείου Νοσοκομείου επισκέφτηκε, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, την οποία υποδέχθηκε και συνόδευσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Στο χώρο έκτασης 2.100τμ θα στεγαστούν το καρδιολογικό τμήμα, η αιμοδυναμική μονάδα και τα εργαστήρια υπερήχων και κόπωσης του Τζανείου Νοσοκομείου. Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί το έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ποσό 1.425.000€. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον επιβλέποντα μηχανικό των Κτιριακών Υποδομών και τον εκπρόσωπο του αναδόχου το έργο εξελίσσεται ομαλά, εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και μέχρι τέλους Μαρτίου αναμένεται να παραδοθεί για χρήση στους πολίτες της περιοχής.

Ταυτόχρονα με το κτιριακό  έργο η Περιφέρεια Αττικής, με απόφαση της προηγούμενης διοίκησης, χρηματοδοτεί με ιδίους πόρους ύψους 1.380.000€ την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Τζάνειο Νοσοκομείο, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια του ψηφιακού αγγειογραφικού συγκροτήματος και του ψηφιακού στεφανιογράφου, η λειτουργία των οποίων θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες της περιοχής.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου ανέφερε:« Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στρατηγικός στόχος μας ως νέα αρχή της Περιφέρειας είναι η βελτίωση της υγείας όλων των πολιτών και η μείωση των ανισοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ενίσχυσης των νοσοκομείων της περιοχής μας χρηματοδοτώντας έργα αναβάθμισης των κτιριακών τους υποδομών και ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τους με την προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *