Εξήντα νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε σχολεία της πόλης μας

Υπογραφή Μνημονίου  Συνεργασίας  μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του ομίλου  Qualco

Με εξήντα νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές εξοπλίστηκαν σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης μας, μετά από δωρεά του ομίλου  Qualco προς τον Δήμο Πειραιά.

Η προσφορά αυτή επικαιροποιήθηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου  και τον Πρόεδρο  του ομίλου  Qualco  κ. Ορέστη Τσακαλώτο, στο αμφιθέατρο της Ιωνιδείου Σχολής.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Υφυπουργό  και υποψήφια Βουλευτή Α΄ Πειραιά κα Μιχαηλίδου, με τον Δήμο Πειραιά να προσφέρει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τον τεχνολογικό εξοπλισμό  σε ειδικά σχολεία, καθώς και σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην  τελετή υπογραφής του μνημονίου, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου, ο  Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μακρής,  η Αντιπρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Αναστασία Λεωτσάκου, στελέχη του ομίλου Qualco, διευθυντές των σχολείων και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ.  Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε την κα Μιχαηλίδου, τονίζοντας  ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες, διότι ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλες τις ανάγκες των σχολείων σε υλικοτεχνική υποδομή.

Ευχαρίστησε επίσης, τον Πρόεδρο του ομίλου  Qualco  κ. Ορέστη Τσακαλώτο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, σημειώνοντας: «ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα βρει μιμητές και από την πλευρά των εκπροσώπων της πόλης  μας, αλλά και από εταιρείες που έχουν  ιδρύσει  μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ώστε να συνδράμουν σε μια εποχή που χρειάζονται συνέργειες σε πολλά ζητήματα».

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι  «στην πόλη μας έχουμε αξιόλογα σχολεία και διδακτικό προσωπικό. Προφανώς, υπάρχουν προβλήματα που τα «παλεύουμε», καθημερινά.  Άλλα τα ξεπερνάμε και άλλα μας υπερβαίνουν, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται. Η Δημοτική Αρχή είναι πάντα κοντά στα σχολεία, πάντα κοντά στα παιδιά του Πειραιά».

Η  Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου,  στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων,  επεσήμανε :

«Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία, μια συνέργεια, η οποία είναι προς όφελος των παιδιών του Πειραιά. Η Qualco και ο Ορέστης Τσακαλώτος δείχνουν,  ειδικά τα τελευταία χρόνια, ότι  πραγματικά επενδύουν στην επόμενη γενιά στην ψηφιοποίηση της πολιτείας, της κοινότητας και συνδράμουν πολύ αθόρυβα εκεί  που υπάρχει ανάγκη».

Η κα Μιχαηλίδου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Διονύση Αναστασόπουλο,  την  Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου και τον  Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Μακρή,  για τη συμβολή τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος  και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές να παραδοθούν με τη βοήθεια του δήμου στα σχολεία της πόλης.

Ο Πρόεδρος   του ομίλου  Qualco  κ. Ορέστης  Τσακαλώτος, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων,  ανέφερε:

«Στις μέρες μας έχει τεράστια σημασία το όραμα και το κίνητρο. Θεωρώ ότι είναι χρέος μας η επιμονή.  Αυτή η πρωτοβουλία είναι μόνο η αρχή. Ήταν η πρόσκληση της Δόμνας Μιχαηλίδου, η βοήθεια και η συνεισφορά  του Γιάννη Μώραλη και όσων παρευρίσκονται στο αμφιθέατρο.

Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω αυτήν την πρωτοβουλία  και θα την προχωρήσω σταδιακά, προκειμένου να βρούμε μιμητές».

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Διονύσης Αναστασόπουλος, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε  τον όμιλο  Qualco για την ευγενή δωρεά του,  την Υφυπουργό κα Μιχαηλίδου για το έργο της και την προσφορά της,  τον πάντα δυναμικό και καινοτόμο  – όπως είπε –  Δήμαρχο κ. Μώραλη, καθώς και  τους ικανούς συνεργάτες του, κα Δέσποινα Αρβανίτου και  κ. Χρήστο Μακρή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *