Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Επανέρχεται το ωράριο των Καταστημάτων (Νέα μέτρα 28/2-8/3)

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ B’ 891 /2022), η  Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 11974, σχετικά με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από σήμερα Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 06:00.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, επανέρχεται το ωράριο έναρξης των εμπορικών καταστημάτων καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, όπως ίσχυε και πριν την πανδημία, για τις περιοχές που υπήρχε ο συγκεκριμένος περιορισμός  όπως π.χ. στην περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, εξακολουθούν να υφίστανται τα κάτωθι μέτρα:

  1. Η τήρηση αποστάσεων στα καταστήματα  1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και 1 άτομο ανά 2 τ.μ.
  2. Η υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο στην βιτρίνα των κανόνων λειτουργίας και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.
  3. Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, [β] πιστοποιητικού νόσησης ή [γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test).
  4. Η υποχρέωση όσων εργαζομένων δεν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει, να προσκομίσουν υποχρεωτικά PCR ή rapid τεστ 2 φορές την εβδομάδα, με χρονική απόσταση μεταξύ των δύο ελέγχων τις δύο ημέρες.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ                   ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *