Διεθνή βραβεία Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών – Συμμετοχή του Ιδρ. Αικ. Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στα Διεθνή βραβεία Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών!

Η ψήφος σας μετράει!

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι τα δύο πρόσφατα έργα μας, ο διαδικτυακός χάρτης ξεναγήσεων TravellersMap, καθώς και η βάση δεδομένων περιηγητικής γραμματείας TravelTrails, έργο που εκπονείται σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, συμμετέχουν στα Διεθνή Βραβεία Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών (Digital Humanities Awards 2022).

Το TravellersMap είναι υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερου έργου για την ανάδειξη δεδομένων (Best DH Data visualization), ενώ το TravelTrails στην κατηγορία Καλύτερου έργου για την ανάδειξη πηγών (Best DH Dataset).

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία, επιλέγοντας και τα δύο μας έργα στις αντίστοιχες κατηγορίες. Η ψήφος σας είναι σημαντική, καθώς το κοινό αποφασίζει για την ανάδειξη των νικητών! Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHWdM-lll3cANR2Om3sX9iUVtRR3umvuBfebchvXawPFN3Vw/viewform

Λίγα λόγια για τα δύο έργα:

  • Aποτέλεσμα των επιτυχημένων σειρών “Διαδικτυακές Ξεναγήσεις στη Μικρά Ασία” και “Διαδικτυακές Περιηγήσεις στο Αιγαίο”, το TravellersMap (travellersmap.gr) είναι ένας σύγχρονος περιηγητικός χάρτης που στόχο έχει να αναδείξει τον «ελληνικό κόσμο» και να εξοικειώσει το κοινό με σπάνιο αρχειακό υλικό. Πλοηγηθείτε στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου και γνωρίστε κοιτίδες του ελληνισμού με ένα εύχρηστο και δυναμικό εργαλείο! Καθώς οι διαδικτυακές συναντήσεις εξελίσσονται, το TravellersMap θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Το TravelTrails (traveltrails.gr) είναι μια διαδικτυακή βάση δεδομένων η οποία ευρετηριάζει, κατηγοριοποιεί και αναλύει τις καταγραφές των περιηγητών στην Ανατολική Μεσόγειο από τις αρχές του 16ου αιώνα μέχρι το 1830. Έχει ως βάση τις συλλογές της Γενναδείου Βιβλιοθήκης και του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, και βοηθά τους χρήστες να πλοηγηθούν στις ποικίλες και πλούσιες ιστορικές πληροφορίες της ταξιδιωτικής φιλολογίας. Μέχρι σήμερα θησαυρίζονται 108,071 σελίδες που αντιστοιχούν σε 201 εκδόσεις και 5,031 ετικέτες.
 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΔΩ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *