Ανοικτή συγκέντρωση ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ του Πόρου την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στο κτ. Συγγρού

Ο Δήμος Πόρου καλεί τους κατοίκους της περιοχής την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:00 σε ανοικτή συγκέντρωση στο κτήριο Συγγρού ενάντια στην ίδρυση βιομηχανικής ζώνης ιχθυοτροφείων (ΠΟΑΥ) στον Πόρο. Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, η δημοτική αρχή θα παρουσιάσει τις νεότερες εξελίξεις για το θέμα, καθώς και την καμπάνια του Δήμου για την ανάδειξή του σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, και θα γίνει συζήτηση για την ανάπτυξη συλλογικών δράσεων αποτροπής της απειλής.

Βασικός άξονας της καμπάνιας αποτελεί η συνεργασία του Δήμου και της Επιτροπής Αγώνα με τον τοπικό μη-κερδοσκοπικό φορέα Καθετή και το Ίδρυμα Rauch, η οποία είχε σαν επιστέγασμα την παραγωγή του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Saving Poros», το οποίο θα προβληθεί για πρώτη φορά στη συγκέντρωση. Στα 9 λεπτά του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα διακινηθεί παγκοσμίως μέσω οργανωμένης επικοινωνιακής καμπάνιας, σκιαγραφείται από τον ερευνητή δημοσιογράφο Francesco De Augustinis* το μέγεθος της απειλής για το νησί του Πόρου από την βιομηχανική επέκταση της ιχθυοκαλλιέργειας και παρουσιάζονται αποκαλυπτικά στοιχεία, πλάνα και συνεντεύξεις, μεταξύ των οποίων και εκπροσώπων της πολυεθνικής εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας AVRAMAR.

* Ο Francesco De Augustinis είναι δημοσιογράφος – παραγωγός ντοκιμαντέρ που εξειδικεύεται στην ανεξάρτητη έρευνα για θέματα που αφορούν στην παγκόσμια διατροφική κρίση και το περιβάλλον και έχει ασχοληθεί με την έρευνα για τις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Ν. Αμερική, ενώ είναι ιδρυτής της παγκόσμιας επικοινωνιακής δράσης για την αειφορία One-Earth.it.

*  Δείτε πληροφορίες αναφορικά με την Π.Ο.Α.Υ. του Πόρου ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *