Ψυχής Κάλεσμα – Έκθεση Ζωγραφικής

Έκθεση Ζωγραφικής της Ζωγράφου Ελένης Γιοσμά «Ψυχής κάλεσμα», στο Νεοκλασικό της Κανθάρου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν πάνω από 20 έργα των τελευταίων χρόνων. Θέματα από μορφές και γλυπτά της Αρχαίας Ελλάδας, πορτραίτα και θαλασσογραφίες. Όλα τα θέματα απόρροιας ψυχικών συναισθημάτων και αγάπης για τον άνθρωπο.

Διοργάνωση έκθεσης στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας: “Ζω στο Πειραιά”

Η Έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο:

  • Ώρες λειτουργίας:
    • 18 & 19 Σεπτεμβρίου 18.00-22.00
    • 20 Σεπτεμβρίου 10.00-13.00
  • Δημοτικό Νεοκλασικό Κτίριο της Κανθάρου, Ηρώων Πολυτεχνείου 91 και Κανθάρου

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

Μέτρα COVID-19: Στο χώρο της έκθεσης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων, ενώ συστήνεται η χρήση αντισηπτικού πριν την είσοδό σας , σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια όλων μας!

Λίγα λόγια για τη ζωγράφο

Η Ελένη Γιοσμά είναι μία νέα ζωγράφος με «Ελληνική» ψυχή. Ένας καλλιτέχνης με πάθος και ψυχή που ζωγραφίζει από μικρό παιδί. Μία καλλιτέχνης ώριμη παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο ξεκίνημά της.

«Η τέχνη είναι μια εσωτερική ανάγκη. Ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να μην κάνει τέχνη. Η τέχνη όπως και η ζωή θέλει πάθος, συναίσθημα, ψυχή» λέει χαρακτηριστικά. Πνεύμα ανήσυχο και διερευνητικό, συνεχίζει τη σπουδή και τη δουλειά της στο μονοπάτι της δημιουργίας, μιας τέχνης απόλυτα προσωπικής, με ένα αισθητικό και εικαστικό αποτύπωμα που αναπτύσσει την ψυχολογία μας.

Τα έργα της είναι άμεσα αναγνωρίσιμα, η χειρονομία της προσωπική και μεστή. Φαίνεται να έχει διασχίσει τους ωκεανούς του χρόνου και να έχει συνομιλήσει με τους δασκάλους του παρελθόντος, φέρνοντας στο σήμερα την ουσία τους αποδελτιωμένη. Γιατί η ζωγραφική της ψάχνει την αλήθεια που βρίσκεται μέσα μας, τη χρωματίζει και την αναδεικνύει.

Έργα της έχουν εκτεθεί σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, καθώς και στο Μετρό Ακρόπολης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.