Τοποθέτηση Μαρινάκη για τη διέλευση φορτηγών του ΟΛΠ & τις εργασίες στο ταφικό Μνημείο του Θεμιστοκλή

“Από τους Κινέζους δεν είδαμε κανένα καλό ούτε πρόκειται να δούμε. Γι’ αυτό αν είναι δυνατόν να βάλουμε ακόμα και λουκέτο στις εξόδους του λιμανιού για να μην μπορούν τα φορτηγά που μεταφέρουν υλικά για την επέκταση του λιμανιού να περνάνε μέσα από την πόλη”.

Αυτό τόνισε σε παρέμβαση του στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά που πραγματοποιήθηκε χθες, ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε ότι από το 2014, ήταν αντίθετος με την μονοπωλιακή ανάθεση του λιμανιού στην COSCO.

“Όσο περνούν τα χρόνια φαίνεται ότι δικαιώνομαι, γιατί τόσο ο Πειραιάς όσο και οι υπόλοιποι δήμοι που ακουμπάνε στο λιμάνι, δεν έχουν κανένα απολύτως όφελος. Παρόλο που οι Κινέζοι λένε ότι πάνε πολύ καλά και έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις δουλειές τους, αυτό δεν αντανακλάται καθόλου στον Πειραιά”, είπε ο κ. Μαρινάκης.

“Είναι δύσκολο”, υπογράμμισε, “να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση χωρίς όφελος για την πόλη”.

“Δεν ξέρω τι θα κάνουμε αλλά θα πρέπει να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο μία απόφαση που θα απαγορεύει οποιαδήποτε μεταφορά υλικών για την επέκταση του λιμανιού μέσα από τους δρόμους του Δήμου Πειραιά.

Ας βρει ο ΟΛΠ, τρόπο να μεταφέρει τα υλικά δια θαλάσσης. Με αυτή την μονοπωλιακή σχέση”, κατέληξε ο κ. Μαρινάκης, “δεν πρόκειται να δούμε κανένα καλό. Θα ρημάξουμε με μαθηματική ακρίβεια”.

kanaliena.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.