Τελικά… ο Εθελοντισμός είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει!

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των φίλων της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών (Ε.Ο.Π.Π.) στην ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας. Η τελετή έγινε χθες όπου παρέστησαν, εκτός από την άοκνη Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού κα. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και πρωτεργάτισσα της πρωτοβουλίας ενίσχυσης του Εθελοντισμού στη χώρα μας μέσω του 1ου Forum του εθελοντισμού που συμμετείχαν πάνω από 100 Εθελοντικές Οργανώσεις της Αττικής και το παρακολούθησαν περισσότερο από 1.000 άτομα (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 8/12/2020) καθώς και του 1ου διαδικτυακού τόπου www.ethelontis.gr φιλοξενίας όλων των Εθελοντικών Οργανώσεων και νέων που έχουν να κάνουν με τον Εθελοντισμό, ο Eντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μπάμπης Αλεξανδράτος, ο Δήμαρχος Περιστερίου κος Ανδρέας Παχατουρίδης, η Αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ. Πειραιά &  Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Εθελοντισμού κα Ελλάς (Ελίνα) Βερυκάκη μαζί με το Μέλος κα Μαίρη Παναγιωτίδου, φορείς συλλόγων και πλήθος Εθελοντών που πιστεύουν στη μεγάλη ιδέα.

Η τελετή χαρακτηρίστηκε από την θερμή φιλοξενία που προσέφεραν ο Πρόεδρος και οι εθελοντές της Ομάδας σε όλους τους προσκεκλημένους.

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτών διακρίνεται για την πολυσχιδή δραστηριότητα που αναπτύσσει τόσο στον τομέα της πολιτικής προστασίας όσο και της κοινωνικής προσφοράς.

Λίγα λόγια για την Ε.Ο.Π.Π.

Ιδρύθηκε το 2004 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών που είχαν όρεξη και διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο!!

Σκοπός τους είναι η παροχή βοηθείας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από φυσικές ή μη φυσικές καταστροφές (φωτιές πλημμύρες σεισμοί κλπ)

Συμμετέχουν ενεργά όλα αυτά τα χρονιά σε ασκήσεις με διάφορους φορείς όπως η Πολίτικη Προστασία, το Πολεμικό Ναυτικό,η Κομάκ κ.α.

Αναλαμβάνουν την υγειονομική κάλυψη εκδηλώσεων (συνέδρια, συναυλίες, αθλητικούς αγώνες).

Το τελευταίο διάστημα σε συνεργασία με ομαδα καταξιωμενων ιατρων ανέπτυξαν μια νέα δράση, τη παροχή δωρεάν εξετάσεων σε κάτοικους απομακρυσμένων χωριών που δεν έχουν πρόσβαση σε κέντρα υγείας.

Η εκπαίδευση τους γίνετε μεσώ σεμιναρίων (α’ βοηθειών, ορεινής διάσωσης, αστικής διάσωσης) που διοργανώνονται κάθε χρόνο, άλλα και με πρακτική άσκηση (νοσοκομεία, αρμοδίους φορείς)

Η ομάδα κάθε μέρα όλο και μεγαλώνει.

Χρειάζονται όμως και την βοήθεια σου, την υποστήριξη σου,την προσφορά σου!!!

Γίνε Μέλος και εσύ στην οικογένεια τους, γίνε και εσύ εθελοντής διασώστης, πρόσφερε την αγάπη σου εδώ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.