Τελετή Αγιασμού για την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά η «Ομόνοια»

Χθες Κυριακή 16 Οκτωβρίου, μέσα σ’ ένα ζεστό, γεμάτο με κρητικά ακούσματα, χορούς, κεράσματα μα πάνω απ’ όλα «οικογενειακό» περιβάλλον, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος «οι πόρτες» των δραστηριοτήτων της Αδελφότητας άνοιξαν και τυπικά για τη φετινή σεζόν με το σημερινό Αγιασμό, που έγινε στο ιστορικό κτίριο της “ΟΜΟΝΟΙΑ” στην Ελ. Βενιζέλου 82.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Αιδεσιμοολογιώτατος π. Χρήστος Τζανουδάκης, ο οποίος μετά το πέρας του, ευχήθηκε μια καλή, δημιουργική και ευλογημένη χρονιά.

Η “ψυχή” της Αδελφότητας ο Πρόεδρος κ. Θ.Τσόντος λαμβάνοντας το λόγο καλωσόρισε και ευχαρίστησε με τη σειρά του τα Μέλη για τη μεγάλη τους προσέλευση και ειδικά τη νεολαία που είναι αρωγός σε όλες τις ιδιαίτερες δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στη διάσωση, διατήρηση και διάδοση της παράδοσης και ταυτόχρονα στην πολιτιστική ανάπτυξη και πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας και ανέφερε πως στόχος του σωματείου δεν είναι μόνο η εκμάθηση των κρητικών χορών και οργάνων, αλλά η πολιτιστικο-κοινωνική ευαισθητοποίηση της νεολαίας, η οποία επί το πλείστον είναι καθηλωμένη μπροστά σε μία οθόνη χάνοντας την επαφή, επικοινωνία και τις αξίες, προσθέτοντας πως οι νεολαίοι είναι οι συνεχιστές μας και αν δεν μπορέσουμε να τους αφυπνίσουμε θα είμαστε χαμένοι τόσο ως άνθρωποι όσο και ως κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.