Τα πεπραγμένα των Ελλήνων στον Πειραιά & στον Φαληρέα κατά την περίοδο 1826-27. του Στ. Μίλεση

Πραγματικά είναι μοναδικό το συναίσθημα εκείνο που καταλαμβάνει κάθε συγγραφέα όταν νιώθει ότι μπορεί να συμβάλει έστω με ένα μικρό λιθαράκι στο τεράστιο οικοδόμημα που καλείται «ιστορία», πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ιστορία της πόλης του.

Το νέο βιβλίο μου που εκδόθηκε από την Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά Κανάλι Ένα (90,4), περιλαμβάνει μελέτη τοπίου και συνθηκών χρονολογική καταγραφή των επιχειρήσεων του 1827 στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά, προσωπογραφίες των πρωταγωνιστών των γεγονότων, των Γ. Καραϊσκάκη, Ι. Μακρυγιάννη, Ν. Σταματελόπουλου, Γ. Γαρδικιώτη, Γ. Δαγκλή, Γ. Δράκου, Λ. Βεΐκου, Α. Μπότσαρη, Ν. Πανουργιά, Β. Μαυροβουνιώτη, Δ. Καλλέργη, Χ. Χατζηπέτρου, Ν. Κριεζώτη, Π. Νοταρά, Κ. Τζαβέλλα κ.α. καθώς και τοπογραφική ταυτοποίηση διαφόρων επεισοδίων και μαχών με το σημερινό Πειραιά.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΔΗ.ΡΑ.Π Αλέξανδρο Τζεφεράκο, τον Αντιπρόεδρο Απόστολο Σειρηνίδη και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του σταθμού, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και ειδικώς τον Κωνσταντίνο Μαζαράκη, τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, την Εθνική Πινακοθήκη Ελλάδος, τη Σμαράγδη Κουράκη και τον Παναγιώτη Καγιαλή από τις εκδόσεις Μένανδρος που επιμελήθηκαν το βιβλίο με τις γραφιστικές προτάσεις τους. Το βιβλίο θα διατεθεί σε όλα τα σχολεία του Πειραιά καθώς και πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς της πόλης και των όμορων Δήμων με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλεται εδώ και χρόνια για την μελέτη της τοπικής ιστορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.