Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του «Πειραιάς Νικητής» στην δομή του ΟΚΑΝΑ

Γιάννης Μώραλης Επικεφαλής Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής»

«Σήμερα πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ως «Πειραιάς Νικητής» στην δομή του ΟΚΑΝΑ επί της Αιτωλικού, για να τηρηθεί η νομιμότητα. Ξεπερνάει κάθε όριο να υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημοτικού Συμβουλίου και ο ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα να είναι ανοικτός. Ο ίδιος ο ΟΚΑΝΑ έκανε μια προκήρυξη στην οποία έθετε τρεις προϋποθέσεις: να μην είναι κοντά σε σχολική μονάδα, να μην είναι κοντά σε εμπορικό κέντρο και να είναι κοντά σε «πιάτσα» και δεν ισχύει καμία απολύτως προϋπόθεση! Είναι ακριβώς δίπλα σε σχολείο, η Αιτωλικού είναι ο εμπορικότερος δρόμος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας και δεν υπήρξε ποτέ «πιάτσα». Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση, λειτουργεί 11 μήνες χωρίς άδεια λειτουργίας, δεν είχαν καν καταθέσει φάκελο στη πυροσβεστική για να πάρουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας. Δεν έχει άδεια, δεν υπάρχει καν ταμπέλα στην πρόσοψη του κτηρίου που επιβάλλεται εφόσον είναι χρηματοδοτούμενο έργο από το ΕΣΠΑ. Λειτουργούν σαν «κρυφό σχολειό».

Έστειλα απόφαση Δημάρχου στην Ελληνική Αστυνομία για σφράγιση της δομής και ουδείς ασχολείται. Κάλεσα δημόσια σήμερα τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να πάρουν θέση, καθώς οι 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Να πάρουν θέση τι ακριβώς γίνεται εδώ και γιατί δεν κλείνει αφού είναι παράνομο. Έχω στείλει επιστολές στον Υπουργό και στον Υφυπουργό Υγείας και καλώ τον κ. Χρυσοχοΐδη να παρέμβει.

Την Δευτέρα θα επισκεφθώ την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά κι από εκεί και πέρα θα είμαστε πάλι εδώ την Τετάρτη και θα προχωρήσουμε, ειρηνικά βεβαίως, σε πιο ακτιβιστικές ενέργειες. Ξεπερνάει τη φαντασία ενός ανθρώπου και ενός Δημάρχου πως μπορεί να επιβάλλεται και να λειτουργεί μια δομή που είναι εντελώς παράνομη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε. Να ανοίξει ο ΟΚΑΝΑ στην Περιφέρεια Πειραιά γιατί πρέπει να έχουμε τέτοιες δομές, αλλά να ανοίξει με σωστή διαδικασία, με διαβούλευση και πάνω από όλα νόμιμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.