Στο μπλε χρώμα του Σακχαρώδη Διαβήτη φωταγωγείται το Πέτρινο Ρολόι του Πειραιά

Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων

 14 Νοέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη

Στο μπλε χρώμα του Σακχαρώδη Διαβήτη φωταγωγείται το ΠΈΤΡΙΝΟ   ΡΟΛΟΪ του Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά  του Σακχαρώδη Διαβήτη καθιερώθηκε το 1991 από τη   Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και  τον  Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  , ως  απάντηση στον προβληματισμό για την κλιμακούμενη συχνότητα εμφάνισης του Διαβήτη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αποτελεί την μεγαλύτερη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με αποδέκτες δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλες τις χώρες του  κόσμου.

Πολλές χώρες  , συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας, φωταγωγούν με το μπλε  χρώμα του Διαβήτη ιστορικά μνημεία και κτίρια, στέλνοντας το μήνυμα της αφύπνισης και της ενημέρωσης, σε όλο τον κόσμο

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων  αιτήθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης μας , τον κο Γιάννη Μώραλη, το συμβολικό φωτισμό ιστορικού κτιρίου του Πειραιά , ως συμμετοχή του Δήμου μας και του Συλλόγου στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Με περισσή προθυμία ο Δήμαρχος μας ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα μας και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου θα φωταγωγηθεί συμβολικά  με το μπλε χρώμα του Διαβήτη το πέτρινο ρολόι στο Πασαλιμάνι, στέλνοντας το μήνυμα της αφύπνισης  και της ευαισθητοποίησης  για το Σ.Δ. ,καθώς και της ενότητας της Παγκόσμιας κοινότητας απέναντι στην επιδημία του Διαβήτη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες του στον Δήμαρχο της πόλης μας για την άμεση ανταπόκριση του στο σχετικό αίτημα και για τη συμμετοχή του Δήμου μας στον συμβολικό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της επιδημίας του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η Πρόεδρος

Γκόλφω Γεμιστού

Τηλ. Επικοινωνίας : 69 74 46 45 77

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.