Στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ συνεχίζεται το πρόγραμμα “Together in Sport-Phase II”

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας συμμετέχει ενεργά για άλλη μια φορά στις δράσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ΕΟΕ συμμετέχει στο πρόγραμμα “Together In Sport-Phase II”, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιήσουν δράση με σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, μαθητές και μαθήτριες, ελληνόπουλα και μετανάστες θα βρεθούν το πρωί της Παρασκευής, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για να γνωρίσουν τέσσερα Ολυμπιακά αθλήματα. Από τις 09:30 το πρωί και μέχρι τις 12:30 οι μαθητές θα έχουν την χαρά να μάθουν Πυγμαχία, Χάντμπολ, Τένις και Μπιτς Βόλεϊ, από προπονητές του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Στη συνέχεια από τις 12:30 και για μια ώρα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα προχωρήσει σε μια συμβολική βράβευση, τόσο των μαθητών που θα λάβουν μέρος, όσο και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τέτοιου είδους δράσεις, θα πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με δήμους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και περιλαμβάνει:

  • Τακτικές εβδομαδιαίες προπονήσεις ολυμπιακών αθλημάτων από πιστοποιημένους προπονητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σε αθλητικές εγκαταστάσεις Δήμων και Αθλητικών Συλλόγων καθώς και συμμετοχή σε αθλητικές δράσεις.
  • Τακτικά εβδομαδιαία μαθήματα πολιτιστικού περιεχομένου, όπως, μεταξύ άλλων, μαθήματα θεάτρου, μουσικής, ζωγραφικής, ή χορού.
  • Κινητοποίηση και δραστηριοποίηση των παιδιών πάνω σε επίκαιρα θέματα, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή, η υγιεινή διατροφή, η ασφάλεια στο διαδίκτυο.
  • Εκπαιδεύσεις εργαζόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, οργανώσεων, σχολείων και γονέων, σχετικά με ζητήματα παιδικής προστασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.