Στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου από την Αδελφότητα Κρητών η «Ομόνοια»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, η παρουσίαση του βιβλίου της Συγγραφέως Τζέλας Κοκοκονά με τίτλο, «Οδηγός επιβίωσης όταν λείπει η μαμά»,  που διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά η «Ομόνοια» στο μέγαρό της.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά η «Ομόνοια» κος Θ. Τσόντος στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την προσέλευσή του, συνεχάρη τη Συγγραφέα για την υπέροχη δουλειά της και τόνισε πως αντίστοιχες δράσεις θα ήθελε και στο μέλλον να φιλοξενεί δημιουργώντας ένα νέο πεδίο δράσης της Αδελφότητας. Κλείνοντας, ανέφερε πως κύριος στόχος της «Ομόνοιας» εκτός από την προαγωγή της Κρητικής παράδοσης είναι και φορέας γενικότερων πολιτιστικών δράσεων της πόλης μας.

Την παρουσίαση προλόγισε η Αντιπρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πειραιά & Πολιτευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων κα Ε. Βερυκάκη η οποία αφού καλωσόρισε με τη σειρά της την άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση και αναφέρθηκε στο βιογραφικό της συγγραφέως Τζέλας Κοκονά, εστίασε στο περιεχόμενο του βιβλίου παροτρύνοντας τον κόσμο να το προμηθευτεί καθώς, όπως ανέφερε «είναι αναγκαίο για κάθε σπίτι τόσο για τους μπαμπάδες και τις μαμάδες, όσο και για τα παιδιά καθώς είναι ένα manual που καλύπτει όλες τις καθημερινές ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του!» Κλείνοντας τόνισε πως «το διάβασα με μεγάλη προσοχή, και πιστέψτε με, πως έμαθα πάρα πολλά νέα «κόλπα» για να γίνει η καθημερινότητά μου πολύ πιο εύκολη. Για το λόγω αυτό πρέπει να αγκαλιάσετε αυτή τη προσπάθεια καθώς εκτός του έντονου ενδιαφέροντος της, υπάρχει ακόμη μία ιδιαιτερότητα. Τα έσοδα από την αγορά του βιβλίου στηρίζουν φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες!»

Λίγα λόγια για το βιβλίο όπως μας το ανέφερε η Συγγραφέας Τζέλα Κοκονά

«Πάντα αναρωτιόμουν, όντας φοιτήτρια, εάν ο νόμος του Μέρφυ εμπνεύστηκε από το σπίτι μου. Κάλτσες, που ποτέ δεν έβρισκαν το άλλο τους μισό, τάπερ που ορκιζόμουν ότι έπαιξαν κρυφτό με τα καπάκια τους, τσαλακωμένα ρούχα που χαμογελούσαν μόλις άνοιγα την ντουλάπα κι ένα ψυγείο που ότι φιλοξενούσε άδειαζε απροειδοποίητα.

Συχνά διαπίστωνα ότι όντως τα ετερώνυμα έλκονται, μιας και τα καθαρά μονίμως φλέρταραν με τα άπλυτα κι ότι τελικά τα σκουπίδια είναι πολύ αναίσθητα για να χαρούν για τη φιλοξενία και να αποφασίσουν να φύγουν στην ώρα τους…

Σου θυμίζει κάτι αυτό; Έχεις κι εσύ ζήσει σκηνές απελπισίας που επικαλείσαι, τη μαμά που λείπει, τους Θεούς του Ολύμπου κι όλες τις υπερφυσικές δυνάμεις, να σε σώσουν ενώ πουλάς και την ψυχή σου για ένα τακτοποιημένο σπίτι ή ένα γενναιόδωρο πρωινό;

Κυρίες και κύριοι, ψυχραιμία! Η κατσαρόλα δεν παρεξηγείται αν καεί, το πάτωμα δεν πονάει από το αυγό που θα πέσει κάτω και τα ρούχα δεν αρρωσταίνουν αν μείνουν πολύ καιρό απλωμένα.

Κι αν η μαμά είναι μακριά, ρίξε μία ματιά σε αυτό το manual και ίσως την επόμενη φορά που θα της τηλεφωνήσεις, να είναι για να την συμβουλέψεις (μαμάδες μη θυμώσετε, να σας απαλλάξω θέλω).»

Καλή ανάγνωση και καλύτερη επιβίωση…

Στην εκδήλωση εκτός του ΔΣ της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά η «Ομόνοια, παρευρέθηκαν, η κα Ε. Μπαρμπαγιάνη, Περιφερειακή Σύμβουλος, Εντεταλμένη σε θέματα Εθελοντισμού, ο κος Λ. Μανωλάκος, Ναύαρχος, Πολιτικό γραφείο Βουλευτή Α’ Πειραιώς & Νήσων Ν. Μανωλάκου, ο  κος Χ. Μακρής, Πρόεδρος Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πειραιά – Σύμβουλος Β’ Δημοτικής Κοινότητας, η κα Ζ. Κεχαγιά Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πειραιά – Σύμβουλος Β’ Δημοτικής Κοινότητας, ο κος Η. Χατζηκώστας  και κα Ε. Φερεντίνου Α΄βάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Πειραιά – Σύμβουλοι Α’ Δημοτικής Κοινότητας , ο κος Ν. Κολοκυθάς Α΄βάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Πειραιά, η κα Μ. Ψυχαράκη, Πολιτευτής Δήμου Πειραιά, η κα Μ. Κυδωνάκη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου Γυναικών Κρήτης & Νήσων Αιγαίου, η κα Ε. Γιοσμά, Ζωγράφος, Α’ βάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Πειραιά, οι κες Μ. Παναγιωτίδου & Μ. Κατσή, Οργανωτική Επιτροπή Εθελοντισμού Περ. Πειραιά, η κα. Κ. Παπαγεροθέου Εφημερίδα Piraeus365, οι κες Β. Γανωτοπούλου & Μ. Βερυκάκη από το Σύλλογο Διαβητικών, η κα Μ. Βώκου Ένωση Σπετσιωτών  και πολλοί άλλοι!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.