Προσκοπικη ομαδα Διάσωσης άγριας ζωης

Στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Αγριας Ζωής στην Βέροια συμμετείχε το 4ο Συστήμα Ναυτοπροσκόπων Νικαιας
Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Βέροια από τις 28-30 Οκτωβρίου 2022 και συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα 71 ενήλικες Πρόσκοποι, οι οποίοι  γνωρίστηκαν από κοντά, αντάλλαξαν γνώσεις και απόψεις, συζητώντας παράλληλα το μέλλον της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής (Π.Ο.Δ.Α.Ζ.).
Το 4ο σύστημα το αντιπροσωπεύε ο βαθμοφορος και Υπαρχηγος Ομάδας Μοσχοβακης Νικόλαος.
Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προβολής του έργου της (Π.Ο.Δ.Α.Ζ.) στο  Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών στην Βέροια με παρουσία των αρχών, χορευτικά συγκροτήματα και απονομές. Στην συνέχεια έγινε παράθεση δείπνου από την Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας.
«Το Σάββατο  πραγματοποιήσαμε επίσκεψη, εκπαίδευση και προσφορά στην «δράση για την άγρια ζωή» που βρίσκεται στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε στα μέλη την ευκαιρία, να βοηθήσουν για λίγες ώρες, σε διάφορες εργασίες στον χώρο που φιλοξενούνται τα άγρια ζώα και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου. Η «δράση για την άγρια ζωή» είναι μια ομάδα ανθρώπων που ασχολείται με την περίθαλψη άγριων ζώων.  Είναι όλοι εθελοντές. Παραλαμβάνουνε άρρωστα, εξαντλημένα ή τραυματισμένα άγρια ζώα που βρίσκουν οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Τους δίνουνε τις πρώτες βοήθειες αν και όταν καταστούν απελευθερώσιμα τα απελευθερώνουνε στο φυσικό τους περιβάλλον.
Το μεσημέρι επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο Βεργίνας και κατόπιν ξεναγηθήκαμε στην όμορφη πόλη της Βέροιας. Στην συνέχεια στο ξενοδοχείο μας έγιναν παρουσιάσεις και συζήτηση: «το παρόν και το μέλλον της Π.Ο.Δ.Α.Ζ.»
Την Κυριακή λειτούργησαν εργαστήρια στην αίθουσα «Ανδρόνικος»: α) Διασωστικός εξοπλισμός & amp, χρήση, β) Διαχείριση ασφάλειας κατά την διάσωση (Safety management), γ) Ένταξη της Διάσωσης wildlife στα προγράμματα των Προσκοπικών Τμημάτων.
Περάσαμε τέλεια… Ευχαριστούμε πολύ για την μοναδική, θαυμάσια, απαράμιλλη, εγκάρδια (με λίγα λόγια ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ) φιλοξενία τα ενήλικα στελέχη του 3ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βέροιας» αναφέρεται στην ανακοίνωση των προσκόπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.