ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Workshop για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώντας» και την Πράσινη Μετάβαση των ΜΜΕ

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά διοργανώνει Workshop με θέμα την παρουσίαση και ανάλυση του προγράμματος «Εξοικονομώ-Επιχειρώντας» που αφορά στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θα αναλυθούν οι όροι  και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη δράση η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η δράση αφορά σε επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, ενδεικτικά :

*        επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού κελύφους

*        επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης συστήματος φωτισμού, εσωτερικού και εξωτερικού

*        επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης χώρων όπως αντικατάσταση λεβήτων από αντλίες θερμότητας κτλ

*        επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα ψύξης χώρων όπως αντικατάσταση ψυκτών,

*        επεμβάσεις εγκατάστασης συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ηλιοθερμικά συστήματα, φωτοβολταικά συστήματα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας κτλ

*        εγκατάσταση συστημάτων αυτοματισμού

Μέσα από την παρουσίαση του προγράμματος «Εξοικονομώ-Επιχειρώντας» θα γίνει μια προσέγγιση  για την ανάγκη  μετάβασης των επιχειρήσεων στην πράσινη ανάπτυξη με κυριότερα σημεία αναφοράς :

*        Τα οφέλη από τη μετάβαση λειτουργίας των επιχειρήσεων σε όρους πιο φιλικούς για το περιβάλλον

*        Τη διερεύνηση πιθανών δράσεων μετάβασης

*        Παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται από άλλες επιχειρήσεις

*        Προτεινόμενα σχέδια δράσης προς τις επιχειρήσεις.

To Workshop θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01/02/2023 στις 16.30 μ.μ. στα γραφεία του ΚΣΕ Πειραιά (2ας Μεραρχίας 7 & Φίλωνος 64) και λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Επισυνάπτεται η πρόσκληση.

Δικαιούχοι της δράσης είναι υφιστάμενες Μεσαίες, Μικρές και πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του Εμπορίου, των Υπηρεσιών και του Τουρισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.