«Πράσινο» φως για την έναρξη έργων ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων στην Αίγινας

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Αίγινας Γ. Ζορμπά η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων του Δήμου Αίγινας

Γ. Πατούλης: «Με τη στενή συνεργασία των Δήμων και αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, κάνουμε σταδιακά πραγματικότητα το όραμα μας να  μετατρέψουμε την Αττική σε μία «Πράσινη Περιφέρεια»

To «πράσινο» φως για την έναρξη έργων ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων στην Αίγινας συνολικού προυπολογισμού 322.000 ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Τα έργα αφορούν το Β’ Δημοτικό Σχολείο Αίγινας και έναν Παιδικό Σταθμό.

Η σχετική πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η υπογραφή της σύμβασης από τον κ. Πατούλη, έγινε στο πλαίσιο σχετικής τηλεδιάσκεψης στην οποία στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη  και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στην περιοχή και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμαρχος Γ. Ζορμπάς ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής σε έργα και υποδομές, με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο.

Ο Γ. Πατούλης από την πλευρά επισήμανε ότι η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων αποτελεί βασική του προτεραιότητα, καθώς μέσα από αυτή μπορούν να υλοποιηθούν με γρήγορους ρυθμούς πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ασφάλεια των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος  και στην υλοποίηση υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης ο Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στις επόμενες γενιές. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους αξιοποιεί ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, με κεντρικό στόχο τη  βελτίωση το περιβαλλοντικού ισοζυγίου των τοπικών κοινωνιών. Με τη στενή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων μπορούμε να  μετατρέψουμε την Αττική σε μία «Πράσινη Περιφέρεια».

Το έργο

Ειδικότερα στο  πλαίσιο των δράσεων με  στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτίρια, θα υλοποιηθούν δράσεις με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας και του Παιδικού Σταθμού Αίγινας. Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις στα λειτουργικά χαρακτηριστικά των σχολικών κτιρίων όπως εφαρμογή θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση συστημάτων ψύξης/ θέρμανσης, αντικατάσταση συστημάτων φωτισμού. Πρόκειται να αντικατασταθούν κουφώματα συνολικής επιφάνειας 269,98 τ.μ. και να γίνει εφαρμογή θερμομόνωσης δώματος συνολικής επιφάνειας 716,38 τ.μ και εφαρμογή θερμομόνωσης κελύφους συνολικής επιφάνειας 897,41 τ.μ.

Θα πραγματοποιηθούν συνοπτικά ανά κτίριο οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

Β Δημοτικό Σχολείο Αίγινας

  • Αντικατάσταση Κουφώματων με νέα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής και αντικατάσταση μεταλλικών θυρών
  • Εφαρμογή Θερμομόνωσης. • Αντικατάσταση συστήματος λέβητα/καυστήρα πετρελαίου
  • Εγκατάσταση τοπικών αντλιών θερμότητας
  • Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED

Παιδικός Σταθμός Χλόης

  • Αντικατάσταση Κουφώματων με νέα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής και αντικατάσταση μεταλλικών θυρών
  • Εφαρμογή Θερμομόνωσης.
  • Αντικατάσταση συστήματος λέβητα/καυστήρα πετρελαίου
  • Εγκατάσταση τοπικών αντλιών θερμότητας
  • Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.