Παρουσίαση της θεατρομουσικοχορευτικής παράστασης «Μικρό μου Καστελλόριζο»

Στις 11 Απριλίου 2022 το Τμήμα Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλορίζου, το Κέντρο Χορού και Πολιτισμού «Πολυμήλη» και την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Ομόνοια» παρουσίασαν την θεατρομουσικοχορευτική παράσταση «Μικρό μου Καστελλόριζο», σε κείμενα Καλλιόπης Βαρουδάκη, στη θεατρική σκηνή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, «Μίκης Θεοδωράκης».

Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος και η Αντιδήμαρχος, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας & Προώθησης Απασχόλησης κ. Μαρία Μουντάκη – Αθανασάκου υποδέχθηκαν ένθερμα τις πιο πάνω Ομάδες και εξέφρασαν με θερμά λόγια τη σπουδαιότητα διατήρησης της ελληνικότητας του Νησιού. Στο τέλος της παράστασης έδωσαν συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και τους παρέδωσαν τιμητικά αναμνηστικά.

Στην παράσταση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αθηνών Πειραιώς κ. Ι. Φραγκούλης και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Ομόνοια» κ. Θ. Τσόντος και το μέλος του Δ. Σ. κ. Βαρούχας. Όλοι οι ανωτέρω και το κοινό εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, διακόπτοντάς τη με χειροκροτήματα. Η κατάνυξη και η συγκίνηση ήταν εμφανής στο τέλος της παράστασης, όταν ακούστηκε το τραγούδι «Κυρά της Ρω», ερμηνευμένο από την Πρόεδρο της Πολιτιστικής Μουσικοχορευτικής Ομάδας Καστελλορίζου, κ. Ευαγγελία Ξενοπούλου, η οποία ερμήνευσε όλα τα τραγούδια και τα παινέματα του «γάμου». Σημειωτέον, ότι η κ. Ευαγ. Ξενοπούλου έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με έπαινο για τη συμβολή της στην διάδοση και διατήρηση των εθίμων και τραγουδιών του Καστελλορίζου και της Δωδεκανήσου γενικότερα.

Το Τμήμα Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες Συλλόγους και ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο και την κα. Αντιδήμαρχο Παπάγου-Χολαργού και τους υπαλλήλους του Δήμου για την άψογη φιλοξενία και συνεργασία, που παρείχαν για την πραγματοποίηση της παράστασης, καθώς και το κοινό που την παρακολούθησε.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Πειραιά

του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού

Καλλιόπη (Πόπη) Βαρουδάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.